Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında - Haberler - indir.com

Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-30 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Corona salgının dünya üzerinde milyonlarca insanı eve kapatması sosyal medya şirketlerini kullanıcılarının daha iyi vakit geçirebilmesini sağlamak adına çeşitli yenilikler sunamaya teşvik etti. Bu uygulamalardan biri olan Instagram’ın destek çıkartması (Support sticker), selfie için bej ekran flaşı ve direkt mesaj sekmesindeki yeni değişikliklerini test etmeye başladığı öğrenildi.

Gencinden yaşlısına kadar herkesin evlere kapandığı bu dönemde Instagram, Twitter, Facebook ve YouTube gibi popüler sosyal medya uygulamalarının kullanım oranları da iki katına çıkmış bulunuyor. kullanıcılarının daha iyi vakit geçirmesini sağlamak adına geçtiğimiz aylarda da pek çok yeni özellik yayınlayan Instagram, bu kapsamda yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başlamış.

Facebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyorFacebook ve WhatsApp, Koronavirüsü'le ilgili yanlış bilgilerle savaşan doğruluk kontrolü kuruluşlarına 2 milyon dolar yardımda bulunuyor

Instagram bağış yapmayı kolaylaştıran bir eklenti üzerinde çalışıyor!

Sosyal medya uygulamalarıyla ilgili yaptığı isabetli sızıntılarla tanınan Manchun Wong, Instagram’ın yeni denediği özellikleri sızdırdı. Instagram’ın yakın zamanda kullanıma sunacağı yeni özellikle birlikte artık kullanıcılar, Instagram destek çıkartması ile maddi destek vermek istedikleri işletmelere uygulama üzerinden bağış yapabilecekler. Bu kapsamda ödeme sistemi olarak şimdilik sadece Paypal, Square ve Kabbage sistemleri kullanılabilecek ancak bu özelliğin ilerleyen zamanlarda kredi kartlarını da desteklemesi bekleniyor.

Instagram koronavirüse karşı sahte haber önlemlerini arttırıyor

Bunun yanı sıra Instagram direkt mesaj sekmesinde kullanıcı adlarının yanına bir görüntülü konuşma butonu koyarak kullanıcıların birbirleyile iletişim kurmasını da daha hızlı hale getirecek.

Uygulamanın test etmeye başladığı bej ekran flaşın da, pek çok akıllı telefonda ön kamera olmadığından görüntülü konuşmalarda kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşaması için geliştirildiği aktarılıyor.


İlgili uygulamalar
Siri artık koronavirüsü teşhis edilmesine yardım edecek!Siri artık koronavirüsü teşhis edilmesine yardım edecek!
Facebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdiFacebook, Koronavirüs Bilgi Merkezi'ni hayata geçirdi

PAYLAŞ