Instagram çok sevilen özelliğini kaldırıyor! - Haberler - indir.com

Instagram çok sevilen özelliğini kaldırıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-18 11:53:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram'a son dönemde birçok yenilik gelmeye devam ediyor. Özellikle hikayeler tarafı için yeniliklerin ve güncellemelerin sürekli yapıldığı platform şimdi ise varolan bir özelliğini kaldırmaya hazırlanıyor. Bir süre önce şirket tarafından hikayenizin bir ekran görüntüsü alındığında kullanıcıları haberdar eden bir sistem geliştirmişti. Ancak yapılan resmi açıklama ile bu özelliğin artık devre dışı bırakıldığı ifade edildi. Kullanıcıların hikayeleri ekran görüntüleri alarak gizlice kaydetmesini engellemek adına böyle bir özellik geliştiren şirket bu özelliğin beğenilmemesinden sonra özelliği tekrardan geri çekme kararı aldı.

İlgili haber : Instagram'ın uzun videolar güncellemesi 20 Haziran'da geliyor

Şubat ayından beri bir kısım kullanıcı kitlesi tarafından kullanılan bu özelliğin yakın zamanda tüm kullanıcılara erişimi açılması bekleniyordu. Ancak gelen bilgilere göre sınırlı sayıda testte olan özelliğin henüz genel kullanıcı kitlesine erişmeden kaldırılacağı belli oldu. Hem hikaye paylaşan tarafında hemde ekran görüntüsü alan tarafın bu özelliği beğenmediği belli olmuş oldu. Özellik kapsamında ekran görüntüsü alan kullanıcı adı tam olarak hikaye sahibine bildiriliyordu. Bu durum olumlu bir işleyiş sağlamadı ve internet ortamının yayınlanma ve paylaşım durumlarına etik bir özellik olmadı.

Instagram Bildirim

Ayrıca saklanmak istenen bir görüntünün ekran görüntüsü alındığı bildirisi ortaya bir casusluk bildirisi çıkarttığı için pek hoş karşılanmayan bir özellik olmuş oldu. Tüm bunlar kapsamında artık Instagram'ın hikaye ekran görüntüsü bildirimi özelliğini tamamen kaldırdığını ve artık ekran görüntüsü aldığınızda bildirimin hiçbir şekilde karşı tarafa aktarılmayacağını ifade edebiliriz.

İlgili haber : Instagram'da ekran görüntüsü alınca bildirim gider mi?





PAYLAŞ