Instagram çıplaklık içeren gönderileri öne çekiyor olabilir - Haberler - indir.com

Instagram çıplaklık içeren gönderileri öne çekiyor olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 19:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Instagram algoritması zaman zaman değişime uğraması ile dikkatleri çekiyor. Kısa bir süre önce Black Lives Matter hareketi kapsamında artan protestolar neticesi ile Instagram'da harekete geçmişti. Bununla birlikte Algorithm Watch adlı bir araştırma şirketi Instagram'ın çıplaklık içeren gönderileri öne çektiğini iddia eden bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırmaya göre Instagram çıplaklık içeren gönderileri öne çekiyor olabilir mi?

Instagram çıplaklık içeren gönderileri öne çekiyor olabilir

Araştırmacılar, yarı çıplak olarak tabir edilebilecek kullanıcı fotoğraflarının Instagram'ın algoritması ile güçlendirildiğini iddia ediyor ve bu da içerik yaratıcılarının davranışlarında şekillenmeler olmasına sebep oluyor. Bu tür paylaşımların öne çıkarıldığını ifade eden araştırmaya göre, Instagram'ın algoritması yarı çıplak erkeklerin ve kadınların fotoğraflarına öncelik sağlıyor.

Instagram algoritmasını gözden geçirme kararı aldıInstagram algoritmasını gözden geçirme kararı aldı

Araştırma ekibinin başında yer alan liderlerden birisi olan Judith Duportail, gerçekleştirdikleri araştırmalar sonucundan Instagram'da yer alan bikinili kadın fotoğrafları ya da üstsüz erkek fotoğraflarının yapılan diğer paylaşımlara oranla kıyaslandığında kullanıcının karşısına daha fazla çıkarıldığını söylüyor. Durum böyle olunca da insanların daha fazla görünür olmak adına bu tarz fotoğraflar çekmeye ve paylaşmaya daha çok ilgi duyduğu söyleniyor. 

Gerçekleştirilen çalışmada araştırmacılar 26 gönüllü kişiden bir tarayıcı eklentisi yüklemesini ve çeşitli profesyonel içerik oluşturucularını takip etmelerini istedi. Eklenti Instagram ana sayfasını düzenli bir şekilde otomatik olarak açtı ve her bir gönüllünün ana sayfasının üzerinde hangi yayınları gördüğünü kayıt altına almaya başladı.

Araştırma boyunca toplamda 2 bin 400 adet fotoğrafın analizi yapıldı ve bu fotoğrafların yüzde 21'i bikinili ya da iç çamaşırı giyen kadınlardan meydana geldi. Yüzde 28'i ise üstsüz erkeklerden oluşuyordu.

Yarı çıplak olarak tabir edilen bu fotoğrafları içeren gönderilerin ana sayfada çıkma olasılığı ise yüzde 54 olarak kayıtlara geçiyor. Yani bu araştırmaya göre, Instagram çıplaklık içeren gönderileri öne çekiyor. Elbette bu bir araştırma sonucu olarak yapılan yorum. Yine de araştırmacılar algoritmanın böyle çalıştığını iddia ediyor.

Instagram söz konusu araştırma sonrası, algoritmasının böyle çalışmadığına dair paylaşım yaptı

1/ There's been a recent study that suggests we boost content specifically because it contains semi-nudity. This is not true. We surface posts based on interests, timeliness of posts, and other factors to help people discover content most relevant to them. — Instagram Comms (@InstagramComms) June 16, 2020




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ