Instagram Canlı Yayın Yayınına Arkadaş Ekleme Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

Instagram Canlı Yayın Yayınına Arkadaş Ekleme Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-05 14:00:31
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması olan Instagram'a hikayeler özelliği gelmesiyle beraber oldukça yüksek etkileşim rakamlarına erişilmişti. Şimdi ise şirket bu hikayeler üzerinden yenilikler sunmaya devam ediyor. Özellikle hikayeler bölümüne getirilen canlı yayın aracı yüksek bir erişim kitlesine erişmişti. Şimdi ise bu canlı yayın aracına daha fazla katılımcı katmak için yeni özellikler test ediliyor. Bu noktada Instagram hikayeler canlı yayın ekranı ikiye bölünecek ve diğer bir arkadaş ile canlı yayın yapılabilecek. Canlı yayına arkadaş ekleme özelliği oldukça basit olacakken kullanıcıların sağ alt bölümüne eklenen iki gülen yüz ikonu bu işi üstlenecek.

Bu ikona bastıklarında ise yayıncı kullanıcının karşısına arkadaş listesi çıkıyor ve buradan seçim yapıldığında ekran otomatik olarak ikiye bölünüyor. Canlı yayın esnasındaki beğeniler, yorumlar ve yayını sonradan hikayeye ekleme gibi noktalar ise normal bir şekilde sürmeye devam ediyor. Hatırlarsak Instagram'ın çatısı altında bulunduğu Facebook ise ana uygulamasına geçtiğimiz mayıs ayı ile beraber buna benzer bir özelliği sunmuştu. Facebook'un canlı yayın servisi olan Facebook Live için de böyle bir özellik eklenmiş ve bu noktada Facebook üzerinden çoklu yayınlar gerçekleştirmek mümkün oluyordu.

Şirket şimdi ise zaten popüler olan Hikayeler özelliğini daha fazla işlevsel bir hale getirmek için orayada iki kişilik canlı yayın testleri gerçekleştirmeye başladı. Bu özelliğin yakın bir zamanda tüm sosyal ağ kullanıcıları için kullanıma sunulması bekleniyor. Şuan için küçük bir kullanıcı kitlesi ile test edilen bu özelliğin önümüzdeki aylar ile beraber herkese açılması bekleniyor.





PAYLAŞ