Instagram, Boomerang'a yeni efektler geliyor - Haberler - indir.com

Instagram, Boomerang'a yeni efektler geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 10:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Kısa süre içerisinde dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok, hızla yükselmesinin ardından geri planda kalan ve büyüme hızı anında tek haneli rakamlara düşen Instagram, bu durum karşısında yeni özellikler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Sosyal medya platformu Instagram'ın Boomerang özelliğine TikTok ve Snapchat uygulamalarında yer alan benzer efektler getirildi. 

Instagram platformunun, en beğenilen özelliği Hikayeler'in Boomerang aracı için TikTok uygulamasında yer alan efektlere benzer yeni özellikler sunuldu. Boomerang'ın yeni özellikleri yapılan değişimler ile beraber Hikayeler özelliğinde yer aldı. Söz konusu bu özelliklerden faydalanabilmek için Instagram uygulamanızı ilk olarak son güncelleme ile yenilemeniz gerekiyor. Sosyal medya pazarının genişlemesi ve TikTok'un gölgesinde kalan Instagram'ın Boomerang özelliğine getirmiş olduğu yeni efektlere benzer olan efektler uzun süredir TikTok ve Snapchat uygulamasında halihazırda kullanılıyordu. 2015 yılı itibariyle kullanıma aktif hale getirilen Boomerang özelliği, aradan geçen 5 sene içerisinde ilk kez yeni özellikler alıyor. Söz konusu bu özelliklere bakmak gerekirse aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz;

WhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellikWhatsApp’a 2020’de gelecek üç kilit özellik

SlowMo; özelliği ile beraber çektiğiniz videoyu orijinal hızlarının yarısına kadar yavaşlatmanızı sağlar ve aynı zamanda video bir saniye yerine her yönden iki saniye şeklinde oynatılır. 

Echo; hareket eden her bir ögenin arka kısmında yarı saydam şeklinde bir iz görünmesi için bir hareket bulanıklığı efekti ekler. Yani şöyle ki içeriğe çift görme etkisi yaratılır. 

Duo; tamamen hızlı, dijitalleştirilmiş bir görünüm ile beraber videoyu başlangıç anından bitişine kadar daha hızlı olmasını sağlar. Buna ek olarak yavaşlatma işlemi de yapılır. 

Trimming; Boomerang özelliğini kullanarak çektiğiniz içeriğin, uzunluğunu ve ne zaman başladığını veya bittiğini düzenlemeniz için size çeşitli seçenekler sunar.

Adeta Instagram'ın kardeş uygulaması olarak değerlendirilen WhatsApp uygulaması da benzer bir Boomerang özelliği üzerinde çalışıyor. WhatsApp uygulaması şu an için kullanıcıların uygulamanın kendisinden videolardan GIF yapmalarına izin verir. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması Boomerang özelliğini GIF oluşturucu gibi ek bir video düzenleme aracı şeklinde test ediyor. Söz konusu bu özellik henüz tüm kullanıcılara sunulmuş değildir. Instagram uygulamasının bu yeni özellikler ile yenilenmesinin ardından WhatsApp'ın da yeni özelliklere kavuşması oldukça yakın olarak görülüyor. 

 


2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar
WhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellikWhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellik
WhatsApp, yılbaşı arifesinde gönderilen mesaj sayısıyla rekor kırdıWhatsApp, yılbaşı arifesinde gönderilen mesaj sayısıyla rekor kırdı

PAYLAŞ