Instagram bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için çalışıyor - Haberler - indir.com

Instagram bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak için çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Instagram’ın kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren en büyük problem, bilgisayarda Instagram paylaşımı yapılamaması. Her ne kadar üçüncü parti uygulamaları ve çeşitli araçlar ile bilgisayar üzerinden paylaşım yapabilmek mümkün olsa da Instagram’ın bu konuda resmi olarak bir desteği bulunmuyor. Ancak gelen son bilgilerde Instagram’ın bu konuda önemli bir gelişme içerisinde olduğu ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre bilgisayardan gönderi paylaşma konusunda testlerin başladığı Instagram’da hem fotoğraf hem de video paylaşımının yapılması hedefleniyor.

Instagram’dan bilgisayar açılımı!

Facebook'a Facebook'a "Instagram Kids" sürümü için sert tepki

Instagram’da yapılacak paylaşımlar için yapılan yeni testler, gelişmiş özellikler ile birlikte sunulacak. Yapılan sızdırma ve paylaşılan görsellere göre yeni testlerde kullanıcılar Instagram resmi internet sitesine giriş yaparak masaüstünde de paylaşım yapabilecek. Masaüstü versiyonu için Instagram’a özel bir paylaşım simgesi eklenecek.  Kullanıcılar içerik paylaşımı yapmak istediğinde + simgesini kullanabilecek.

Instagram’da bilgisayardan fotoğraf ve video paylaşımı nasıl yapılacak?

Yeni özellik aktif hale geldiğinde simge kullanılarak paylaşımlar yapılabilecek. Simgeye tıklandığında ise paylaşılmak istenen video ve fotoğrafların seçilebileceği özel pencere açılacak.  İçerik seçimi yapıldıktan sonraki ekranda ise kullanıcılar için 1:1 (kare), 4:5 (dikey) ve 16 9 (yatay)  resim formatları arasından seçimler yapılmasına imkan tanınacak. Böylece paylaşımı yapılacak fotoğrafın en iyi görüntüleme oranlarında paylaşılması sağlanacak.

Bir sonraki ekranda ise kullanıcılar için filtre seçimi yapılacak yeni bir ekran açılacak. Mobil kullanımda olduğu gibi kullanıcılar fotoğraf ve video paylaşımları için çeşitli filtreler arasından seçimler yaparak özelleştirebilecek. Filtre seçimi sonrasındaki son ekranda ise gönderi için yazılacak gönderi yazısı hazırlanabilecek.

Farklı aşamalardan oluşan bilgisayardan Instagram gönderi paylaşım işlemleri, özellikle sosyal medya yöneticileri için büyük bir kolaylık sunacak. İlgili özelliğin Instagram tarafından geliştirilecek olması, Instagram’ın bilgisayardan kullanılması ve içerik paylaşımında ciddi bir güvenlik desteği sunacak. Bu sayede herhangi bir risk olmadan paylaşımlar yapılarak, Instagram yönetimi bilgisayarlar aracılığı ile yapılabilecek.

Instagram’ın yeni özelliği ne zaman sunulacak?

Instagram tarafından geliştirilen yeni özellik için şu anda test aşamalarının devam ettiği biliniyor. Ancak yapılan pek çok farklı sızdırmada kullanım tarihi ile ilgili herhangi bir bilgi yer almadı. Test sürecinde herhangi bir hata yaşanmaması halinde mevcut yeniliğin kısa süre içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

İlgili özellik için ekran görüntüleri ise şöyle;




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ