Instagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyor - Haberler - indir.com

Instagram, beğenileri gizleme özelliğini test etmeye başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-11 10:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere Instagram bir süredir beğeni gizleme özelliğini altı ülkede test ediyor. Henüz tüm pazara açılmayan bu özelliğin yeni adresinin Amerika Birleşik Devletleri olduğunu öğrenildi. 

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından olan Instagram hatırlarsanız Nisan ayında yep yeni bir özelikle kullanıcılarının karşısına çıkmıştı. Sahte hesapların önüne geçmenin yanı sıra kullanıcıların üzerinde oluşan baskıyı kaldırmak istediğini açıklayan platform artık beğenilerin gizlenebileceğini açıklamıştı. Açıklamadan kısa bir süre sonra özelliği test aşamasına alarak belirli bölgelerde kullanıma açan Instagram “Gönderi beğeni gizleme” özelliğini altı farklı ülkede test ediyordu. Ne zaman dünya geneline yayılacağı bilinmeyen özellik hakkında yeni bir gelişme oldu.  

Instagram için yeni adım alışveriş mi?Instagram için yeni adım alışveriş mi?

Instagram yeni özelliğini Amerika’da test edecek! 

Dünyanın en ünlü teknoloji haber platformlarından olan TrenchCrunch’ın yayınlamış olduğu habere göre Instagram hali hazırda test aşamasında olan “Gönderi beğenilerini gizleme” özelliğini ABD’de kullanıcılara sunacak. 

Instagram sonrasında Facebook'ta da beğeni sayısı kalkıyor mu?

Instagram’un CEO’su olan Adam Mosseri, Cuma günü San Francisco’da düzenlenen Wired 25 konferansında yaptığı açıklamada söz konusu özelliğin yayılmasında asıl amaçlanın platform içerisindeki rekabeti en aza indirgemek olduğunun altını çizerek kullanıcılardaki ilgi ve beğeni görme baskısından yaşanan kaygıları azaltmak olduğunu açıkladı. 

Bildiğiniz üzere Instagram’ın yeni özelliğinden uzun bir süredir söz edilmekte, ancak özellik birçok kullanıcı tarafından beğenilmeyerek eleştiriler aldığından Instagram’ın bu özellikten vazgeçmesi bekleniyordu. Ancak aldığı kararda istikrarlı bir şekilde yoluna devam eden platform özellik konusundaki testlere hız kesemeden devam ediyor. 

Nisan ayında öncelikle Kanada’da kullanılmaya test aşamasına giren özellik iki ay sonra İtalya, Brezilya, Yeni Zelanda, İrlanda ve Avustralya'daki bazı kullanıcıların kullanımına sunulmuştu. Eylül ayında Facebook Avusturalya’da aynı özelliği kendi platformu için test etmeye başlamıştı. 

Instagram beğeni istatistikleri şaşırtıyor 

Bir sosyal medya analisti olan HypeAuditor, Instagram’ın yeni özelliğini test etmeye başladığı bölgelerdeki popüler içerik üreticilerinin paylaştığı gönderilerdeki beğeni sayılarının gözle görülür bir oranda düşüş yaşadığını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre karşımıza çıkan istatistikler beş bin ila yirmi bin arası takipçiyle sahip olan üreticilerin beğeni rakamları bulundukları bölgeye göre yüzde 3 ile yüzde 15 arasında bir düşüş yaşadı. 

Test aşamasında en büyük beğeni düşüşü ise yüz bin ila bir milyon takipçisi olan içerik üreticilerinde gözlemlendi. Açıklanan rakamlara göre Brezilya bölgesindeki bu üreticiler beğenilerinin yaklaşık olarak yüzde 28.33’ünü kaybetti. 

Instagram beğeni yarışına Ellen DeGeneres de katıldı

Japanyo’da ise “Gönderi beğenilerini gizleme” özelliği şaşırtıcı bir şekilde tam tersi bir etki yarattı. Genel olarak bin ila bir milyon takipçi sayısına sahip olan içerik üreticilerinin beğenilerinde yüzde 6’lık bir artış yaşandı. 

Hala kullanıcılar tarafından endişeyle bakılan bu özellikten Instagram kolay kolay vazgeçecek gibi durmuyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde bu hafta içinde bazı bölgelerde test edilmeye başlanacak “Gönderi beğenilerini gizleme” özelliğinin küresel çapta tüm kullanıcılar için yayınlanıp yayınlanamayacağı ya da ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmese de Instagram’ın amacının özelliği kaldırmak değil yaymak olduğu düşünüldüğünde platformun bu özelliği yayabilmek için elinden geleni yapacağını söylemek yanlış olmaz. 


İlgili uygulamalar
Stalkerları üzen Instagram aynı işlevi yapan uygulamayı kapattırmaya çalışıyorStalkerları üzen Instagram aynı işlevi yapan uygulamayı kapattırmaya çalışıyor
Twitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracakTwitter'a gelen Instagram özelliği odaklanmayı arttıracak

PAYLAŞ