Instagram beğeni sayılarını isteyen gösterebilecek - Haberler - indir.com

Instagram beğeni sayılarını isteyen gösterebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-16 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerin en popüler sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram, bir süre önce gönderilen beğeni sayısını gizleyeceğini açıklamıştı. Dileyen kullanıcıların beğenileri gizli hale getirebileceği özellik şu a için test aşamasındadır. 

Geçtiğimiz ay içerisinde Instagram, platformda beğeni sayıları hakkında bazı düzenlemeler yapmak adına çalışmalarını devam ettiriyor. Beğeni sayılarını gizlemeye yarayacak olan bu platformun yönetici Adam Mosseri, yeni bir test özelliği sayesinde kullanıcıların isterlerse beğenme sayılarını gizleyebileceklerini resmi olarak dile getirdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde, beğeni sayılarının insanların paylaşım sıklığına etki etmemesi amacıyla bazı kullanıcılara bu sayıları gizleyen platform, gelen sonuçlar üzerine özelliği yenilemek için harekete geçti. Artık özelliğin kontrolü kullanıcılara geçiyor. 

WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek

Instagram'da beğeni sayıları istenirse gizlenebilecek

Söz konusu bu yeni özellikle ilgili olarak açıklama yapan Mosseri, bazı kişilerin beğeni sayılarını görmemekten memnun olduğunu fakat herkesin bu durumdan hoşnut olmadığı dile getirildi. Bu sebeple de  yeni özelliği test etmeye başladıkları dile getirildi. Yeni özellik temel olarak beğeni sayılarının gizlenmesi ile ilgili olarak kullanıcılara üç farklı seçenek sunuyor. Bu alternatiflerden ilki, Instagram'ı herhangi bir değişiklik olmadan, bilinen haliyle kullanılmaya devam edilmesidir. Bu sayede isteyen kişiler alıştıkları işlemleri kullanıcılar isterse paylaşım yaparken isterlerse de paylaşım yaptıktan sonra gerçekleştirebilecekler. 

Bir diğer alternatif ise uygulama içerisinde tüm beğeni sayılarını gizlemek olacak. Bu özelliği tercih eden Instagram kullanıcıları, gönderilerin altında yer alan sayacı saklayacak, beğeni sayıları ve beğenenler hakkında fikir sahibi olabilecekler. 

Facebook'a da benzer sistem gelebilir

Mosseri şu an için yeni özellik testiyle ilgili olarak detaylı açıklamada bulunmadı. Hangi bölgeler içerisinde testlerin yapılacağı, kimlerin testlere katılabileceği şu an için belli değildir. Yine de Instagram ve onun çatı firması olan Facebook bu özellikte oldukça ısrarlı. Bu yeni özelliğe benzer bir özelliğin Facebook için de test edilebileceğine dikkat çekildi. Daha önce de bazı Facebook gönderilerinde beğenme sayıları saklanabilmişti. 

 


Instagram’da sizi engelleyenleri nasıl tespit edersiniz?Instagram’da sizi engelleyenleri nasıl tespit edersiniz?
Instagram genç kullanıcıları korumak için harekete geçtiInstagram genç kullanıcıları korumak için harekete geçti
Çocuklara özel Instagram Kids mi geliyor?Çocuklara özel Instagram Kids mi geliyor?

PAYLAŞ