Instagram başarısını Facebook’a mı borçlu? - Haberler - indir.com

Instagram başarısını Facebook’a mı borçlu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-13 17:16:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Instagram‘ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından yapılan açıklamalarda Instagram’ın büyümesi Facebook’a bağlandı. Peki, gerçekten Instagram başarısını Facebook’a mı borçlu?

Facebook’tan istifa eden Instagram‘ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger SXSW 2019 etkinliğinde konuşma yaptı. Uzun bir sessizliğin ardından ilk defa objektif karşısında yer alan ikilinin Instagram ve Facebook için söyledikleri oldukça dikkat çekiciydi. Öyle ki Facebook’un çok fazla büyümesi ile birlikte Instagram’ın başarı yakaladığını söyleyen yöneticiler, Instagram’ın başarısını bir anlamda Facebook’a bağladı.

Instagram'a Harita Özelliği geldiInstagram'a Harita Özelliği geldi

2010’da ilk adımları atılmıştı!

2010 yılında Instagram için ilk adımları atan yöneticiler, 2012’de yakaladıkları başarı ile birlikte sosyal ağı Facebook’a 1 milyar dolar karşılığında satmıştı. Şu anda Facebook’u gölgede bırakarak sosyal ağ konusunda zirveye oynayan Instagram için yöneticilerin yorumu ise Facebook’un gücü.

Hikâyeler gibi farklı uygulama içi özellikleri ile dikkat çeken Instagram için Facebook tarafından satın alınması aynı zamanda bir dönüm noktası oldu. Fotoğraf paylaşım ağından çok daha fazlasını alan Instagram, böylece çıkışa geçti. Systrom tarafından yapılan değerlendirmede bu değişimin olumsuz olmadığı vurgulanırken, “Facebook satın almasaydı Instagram’ın fotoğrafçılara yönelik niş bir uygulama olarak kalabilecekti.” dedi.

Facebook ve Google gibi devlerin güçleri ile birlikte sosyal ağ gibi farklı uygulamaların daha başarılı olabildiğince dikkat çeken iki yönetici, bu dev şirketlerin bölünmesi konusundaki fikirlere de karşı çıktı. 

2018 Instagram kabarcıklarınızı oluşturdunuz mu?


İlgili uygulamalar
Facebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş YapıyorFacebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş Yapıyor

PAYLAŞ