Instagram aramaları zenginleşiyor - Haberler - indir.com

Instagram aramaları zenginleşiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 15:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Instagram başkanı Adam Mosseri Çarşamba günü yaptığı açıklamada , Instagram'ın gelecekte arama sonuçlarında daha belirgin bir şekilde fotoğraf ve videolara yer vermeyi planladığını duyurdu. Değişiklik, TikTok'un sonuçları nasıl gösterdiğinden farklı olmayan, bir anahtar kelime aramasının, hesaplar ve hashtag'ler için sonuçlarının yanı sıra artık fotoğraf ve video ızgarasını da kapsayacak. Yani bir arama yaptığınızda tüm uygulama içinde yapmış olacaksınız.

Instagram arama sonuçlarını iyileştiriyor

Mosseri'ye göre arama ince ayarı, "ilham ve keşif için tasarlanmış bir dizi iyileştirmenin" bir parçası. Şirket, görsel sonuçlar sunmanın bir yolu olarak anahtar kelime aramayı kullandı - belirli terimler önerilen resimlerin sayfalarını çekebilir - ancak Instagram'ın yeni planı kullanıcılarına her şeyi sunmak gibi. Mosseri,  kullanıcılar "boşluk" gibi bir terimle arama yaptıklarında, geleneksel hesaplar ve hashtag'lerle birlikte önerilen fotoğraf ve video sonuçlarını da görüntüleyeceklerini açıkladı. Mosseri’nin açıklamasına göre görsel sonuçlar, bir anahtar kelimenin arkasında kalmaya devam edecek, “ilgili arama sonuçları” sayesinde ön plana çıkarılacak.

Instagram, Mağazalar için yeni bir özellik sunduInstagram, Mağazalar için yeni bir özellik sundu

Instagram'a yeni engelleme seçenekleri geldi

Instagram'ın şu anki anahtar kelime aramasın da eksiklikler var. Sonuçları her zaman evrensel olarak veya ilgili fotoğraf koleksiyonları ile ilgili değil. Ancak şirket bunu yakında düzeltecek. Mosseri’nin açıklamalarına göre bu özellik başta sadece İngilizce’yi destekleyecek ama zaman içerisinde farklı dilleri de kapmaya başlayacak.  Bu noktada şirketin bir yapay zeka yazılımından destek alacağını söylemek de mümkün.

Ayrıca Mosseri açıklamasında Instagram'ın gösterdiği sonuçlara ilişkili kriterleri de değindi. Hali hazırda arama sonuçları gösterirken öncelik listesi belirleyen platformda sonuç kriterleri şu şekilde;

Aramadaki metniniz: Arama çubuğuna girdiğiniz metin, Arama için açık ara en önemli sinyaldir. Yazdıklarınızı ilgili kullanıcı adları, biyografiler, başlıklar, hashtag'ler ve yerlerle eşleştirmeye çalışılıyor.

Senin aktiviten: Bu, takip ettiğiniz hesapları, görüntülediğiniz gönderileri ve geçmişte hesaplarla nasıl etkileşim kurduğunuzu içerir. Genellikle takip ettiğiniz veya ziyaret ettiğiniz hesapları ve hashtag'leri, izlemediğiniz hesaplardan daha yüksek gösteriliyor.

Arama sonuçları hakkında bilgi: Çok fazla potansiyel sonuç olduğunda, popülerlik sinyallerine de bakarız. Bunlar, belirli bir hesap, hashtag veya yer için tıklama, beğeni, paylaşım ve takip sayısını içeriyor.

Aynı öneriler, içeriğinizin nasıl göründüğü için de geçerlidir. Platform, içeriğinizin belirli bir aramayla alakalı olup olmadığını belirlemek için Instagram tanıtıcınızdaki ve biyografinizdeki metne, konumunuza ve ayrı gönderilerdeki başlıklara bakar. Şirket ayrıca şiddet veya yarı çıplaklık gibi hassas konular da dahil olmak üzere "Tavsiye Yönergelerini" ihlal eden içeriği filtrelemeye çalışır. Instagram'ın bu sorunları ele almasının geçmişte nasıl endişe uyandırdığını görmek için çok geriye gitmenize gerek yok.

Aramadaki her iki iyileştirme de Instagram'ı daha kullanışlı ve belki de tıklamaya devam etmek için daha cazip hale getireceğini söyleyebiliriz. Tabi bu özelliğin şirketin Tiktok’la rekabette elini güçlendireceği de bir gerçek.

 


Instagram taciz ve ırkçılığa yeni önlemler alıyorInstagram taciz ve ırkçılığa yeni önlemler alıyor

PAYLAŞ