Instagram Arama Geçmişini Silme İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Instagram Arama Geçmişini Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 12:32:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler fotoğraf ve kısa video paylaşma platformu Instagram artık hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Instagramı kullanırken içerikleri gezle, ilgi alanlarınıza göre arama yapma ve bununla beraber Instagram kullanan herkes ile sohbet etme özelliğine sahip olan bu uygulama üzerinde çeşitli özelleştirmeler yapmak mümkündür. Burada önemli olan sizin tercihleriniz ve kullanım alanlarınız olacak. Instagram hesabınızı kendi ilgi alanlarınız doğrultusunda şekillendirerek daha da profesyonel bir kullanım elde edebilirsiniz. Intagram hesabınızın arama bölümünde yer alan kayıtlar zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. Bu kayıtları ortadan kaldırmak için Instagram arama geçmişini temizleme imkanı sunuyor. 

Instagram hesabınızı kullanırken çeşitli aramalar gerçekleştirerek farklı sayfaları ziyaret edebilirsiniz. Fakat bu sayfaların arama geçmişinde gözükmesi sizi rahatsız ediyor olabilir. Bu gibi bir durunda Instagram sayfanızın arama geçmişini temizlemek çok doğru bir adım olacak. Böylelikle daha sistematik bir kullanım elde edebilir ve kendi tercihleriniz doğrultusunda uygulamanızı kişiselleştirebilirsiniz. Gelişmiş düzeyde özellikleri ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaran bu kaliteli uygulama kullanıcıların belirlediklerini karşılayacak seçenekler sunuyor. 

Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?Instagram Hesabı Nasıl Gizlenir?

Instagram arama geçmişini silme işlemi nasıl yapılır?

Instagram'da gezinirken girdiğiniz sayfaların kayıtları arama geçmişinizde depolanıyor. Bu kayıtlar zaman zaman can sıkıcı bir hal alıyor. Bu durumun önüne geçmek adına Instagram hesabınızın arama geçmişini temizleyebilirsiniz. Gerek gizlilik gerek güvenlik için diğer kişilerin arama geçmişinizi görmesini istemiyorsanız bunu temizlemeniz mümkündür. Üstelik bu işlemi yapmak saniyeler sürecek kadar kolaydır. Sadece bir kaç adım ile hesabınızın arama geçmişini anında silebilirsiniz. Bunu belirli aralıklar ile yaptığınız taktirde bu konu ile ilgili herhangi bir sorun yaşamazsınız. 

Instagram hesabınızın arama geçmişini temizlemek için ilk olarak Instagram hesabınızı açın ve Ayarlar sayfasına geçiş yapın. Ayarlar sayfasını aşağı kaydırın ve burada yer alan Arama Geçmişini Sil seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladığınız anda size bir onay metni sunulacak. İşlem için onay verdiğiniz anda arama geçmişini temizlemiş olacaksınız. Girdiğiniz sayfaların kayıtlarını arama geçmişinden sildiğiniz taktirde dahi kesin bir çözüm elde edemeyebilirsiniz. Instagram, arama panelinin üst kısmında yer alan ve size önerilen hesapları listeleyecek. Bu liste içerisinde sık görüşme yaptığınız ya da sın etkileşim kurduğunuz kullanıcılar ile karşılaşacaksınız. Bunları belirli bir süreliğine temizlemek için üstüne basarak Gizle seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

Bunlara rağmen şöyle bir durum var ki o da, arama geçmişini temizlemediğiniz taktirde yine de verileri silmiş olacaksınız. Gelişmiş düzeyde özelliklerin yanı sıra aynı zamanda birbirinden farklı seçeneklere de ev sahipliği yapan Instagram, günümüzde en çok tercih edilen sosyal medyalar arasında yer alıyor. Buna rağmen uygulama içerisinde zaman zaman değişiklik yapmak isteyebilir, kendi ilgi alanlarınıza göre özelleştirme yapabilir ve bununla beraber kullanımınızı çok daha zengin bir hale getirebilirsiniz. Instagram, üzerinden girdiğiniz her bir sayfayı kayıt altında tutuyor ve bu kayıtların liste halinde karşınıza çıkmasından rahatsız oluyorsanız sizde hesabınızın arama geçmişini silerek bu listeden kurtulabilirsiniz. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram'ın Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?Instagram'ın Canlı Yayın Özelliği Nasıl Kullanılır?
Instagram Gönderilerinde Yorumlar Nasıl Devre Dışı Bırakır?Instagram Gönderilerinde Yorumlar Nasıl Devre Dışı Bırakır?
Instagram Tüm Dünyada Aynı Anda ÇöktüInstagram Tüm Dünyada Aynı Anda Çöktü

PAYLAŞ