Instagram AR ile ürünleri satın almadan önce deneyebileceksiniz - Haberler - indir.com

Instagram AR ile ürünleri satın almadan önce deneyebileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 18:34:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram sadece bir sosyal medya değil aynı zamanda para kazanılan bir sektör haline geldi. Öyle ki bu durumu değerlendiren kullanıcılar Instagram üzerinden hesap açarak belirli ürünlerin satışını yapıyorlar. Yani anlayacağınız üzere Instagram'dan alışveriş yapmak artık alışılmış bir durumdur. Fakat internet alışverişlerine güvenmiyorsanız ve satın alacağınız ürünlerin kaliteli olup olmadığı konusunda tereddütleriniz varsa artık bunlara bir son verin. Instagram'dan bir ürün satın almadan önce denemek bugüne kadar pek mümkün değildir hatta çoğu Instagram alışveriş sitesi beğenilmeyen ürünleri geri iade alma konusunda da oldukça katılar. Bu da elbette ki can sıkan bir durumdur. Bu konuya el atan Instagram, ürünleri satın almadan önce deneme imkanı sunan yeni bir artırılmış gerçeklik özelliği ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. 

Gözlük, ruj ya da diğer ürünleri artırılmış gerçeklik özelliğini kullanarak üzerinde deneyerek size yakışıp yakışmadığını tespit ederek ona göre alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Instagram kısa süre önce çok ciddi bir pazar alanı haline geldi. Gelişen teknolojiyi kullanarak alışveriş konusunda da kullanıcılarına yeni bir deneyim alanı yaratmak isteyen Instagram, bu konu hakkında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yapılan değişikliklerin sonuncusu olarak artırılmış gerçeklik özelliği ile karşı karşıyayız. Instagram'a gelecek olan bu artırılmış gerçeklik özeliği sayesinde Instagram'a beğendiğiniz bir ürünü ilk olarak deneyecek ve sonrasında beğenirseniz satın alacaksınız. Kullanıcılar için Instagram alışveriş konusunda artık neredeyse tercih edilen ilk adreslerden biridir. Bu sebeple bu alanın geliştiriliyor olması da kullanıcıların hoşuna gidecek olan en önemli özelliklerden biridir. 

Instagram kullanıcı kısıtlama dönemi başladıInstagram kullanıcı kısıtlama dönemi başladı

Gözlük ve makyaj malzemeler denenmeye başlandı

Instagram'ın alışveriş özelliğini geliştirmek amacıyla çalışmalara başlayan Instagram, artırılmış gerçeklik özelliği ile platform üzerinden ürün satın almadan önce denemenize imkan tanıyacak. Söz konusu bu yeni özellik bazı markalar tarafından denenmeye başlandı. Şöyle ki güneş gözlüğü kısmında Ray-Ban, Warby Parker markaları ile karşılaşırken aynı zamanda MAC ve NARS da bu markalar arasında yer alıyor. Söz konusu bu markaların Instagram gönderileri üzerindeki ürünlere giderek test etme imkanını elde etmeniz mümkündür. Yani şöyle ki,  herhangi bir güneş gözlüğünü ya da ruju ilk olarak üzerinde deneyip daha sonrasında satın alma imkanını değerlendirebilirsiniz. Kulağa son derece hoş gelen bu özellik şu an için hem iOS hem de Android platformlarında kullanılmaya hazır olsa da özellik şu an için bazı bölgelerde kullanıma açık hale getirilmedi. 

Instagram'ın söz konusu bu yeni özelliğinin arkasında birçok özelliğinde olduğu gibi yine Facebook vardır.  Şöyle ki Facebook tarafından hazırlanan Spark AR platformunun arkasında çalışan bu Artırılmış Gerçeklik özelliği alışveriş yapmaktan keyif alan kullanıcılar için oldukça faydalı olacak. Şimdilik sayılı uygulamalar üzerinde kullanılıyor olsa da Instagram'ın alışveriş sistemi bu özellik ile bir hayli değişecek gibi gözüküyor. Kullanıcılar Instargram'dan alışveriş yapamaya tamamen hazırlar. Uygulamanın bu özellik ile beraber geliştirilmiş olması oldukça başarılı bir adım oldu. 

 


İlgili uygulamalar
Snapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunulduSnapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunuldu
Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?Instagram IGTV nasıl kullanılır ve IGTV'de kanal nasıl oluşturulur?
Instagram grup hikayeleri testi heyecanlandırdıInstagram grup hikayeleri testi heyecanlandırdı

PAYLAŞ