Instagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemde - Haberler - indir.com

Instagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 13:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram güvenlik açığı nedeniyle Android telefon kullanıcıları büyük bir tehlike altında. CheckPoint tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, Instagram Android uygulamasına saldıran hackerlar kullanıcıları mağdur edecek kadar önemli verilere ulaşabiliyor. Peki Facebook bu açığı kapatabildi mi?

Instagram'ın Android sürümü güvenlik açığıyla anılıyor

Son zamanlarda yayınlamış olduğu yeni özelliklerle gündemde adından söz ettiren Instagram, önemli bir güvenlik açığıyla karşı karşıya olabilir. CheckPoint araştırma şirketi tarafından yapılan bir açıklamaya göre hackerlar, sadece Android kullanıcıları için hazırlanan görüntülerle akıllı cep telefonları tamamen ele geçirebiliyor. Facebook Şubat 2020 yılında yayınlanan 128.0.0.26.128 Instagram güncellemesi ile sorunun büyük ölçüde düzeltildiğini ve önceki Instagram sürümlerin bu açıktan etkinlendiğine dair bir açıklamada bulundu. Söz konusu bu açıklık nedeniyle akıllı cep telefonlarda bir arka kapı açan hackerların, kullanıcıların Instagram hareketlerini kolaylıkla takip edebilir, verilerini elde edebildiğini de düşünüyor. 

Instagram IGTV için otomatik alt yazı desteği sunuyorInstagram IGTV için otomatik alt yazı desteği sunuyor

Söz konusu bu güvenlik açığı nedeniyle, kamera, mikrofon, rehber, fotoğraf galerisi ve GPS'e kolaylıkla erişmesine izin veren uzak kodun yürütülmesine yol açarak bellek hasarı oluşabileceği de düşünülüyor. Bu sayede bu erişimi sağlayan hackerlar arızalanan akıllı cep telefonları farklı amaçlar için kullanılabiliyor. Facebook bünyesinde çalışan mühendisler tarafından altı ay önce fark edilen bu güvenlik açığı, yapılan Şubat güncellemesiyle büyük oranda kapandığı düşünülüyor. Yine de tam anlamıyla güvenlik açığının kapanmadığı da ortaya çıkan bilgiler arasında yer alıyor. Facebook ise bu açığının tüm Android kullanıcılarını kapsamadığını, hatta bu güncelleme öncesi sürümü kullanan kullanıcıların bile çok azını etkilediği iddia ediliyor. 

Facebook ise Instagram güncellemesi ile kullanıcıların bu tür saldırılardan korunabileceğini düşünüyor.  Şirket, kullanıcıları bu güvenlik açıklarından etkilenmemek için ise uygulamayı sürekli güncel tutmaları gerektiği konusunda uyardı. Android cihazlarda Instagram kullanan kullanıcılar güvenlik açığından ne kadar etkilenecek?


İlgili uygulamalar
TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!
Instagram alışveriş özelliği herkese açıldıInstagram alışveriş özelliği herkese açıldı

PAYLAŞ