Instagram’a gelen yeni özellik ile beraber ana sayfa akışındaki tüm gönderiler görülmüş bile olsa “Önerilen Gönderiler” adında takip edilmeyen kullanıcıların önerilen paylaşımları da listelenecek. Popüler sosyal medya platformu olan Instagram, servisini geliştirerek yeni özellikler dahil ediyor ve kullanıcı deneyimini üst seviyede tutmaya devam ediyor. Son yılların popüler sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, kullanıcıların an sayfada daha fazla vakit geçirmesini sağlayacak olan yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu özelliklerden birisi olan ana sayfa yeniliğini kullanıma sundu. Instagram, bundan böyle ana sayfa akışınızda takip ettiğiniz hesapların paylaşımları biterse bile “Önerilen Gönderiler” adı altında ana sayfa akışınızı “Kefşet’e” benzer bir bölümle devam ettirecek.

Instagram’a yeni ana sayfa düzeni geliyor

1 1597912655

Daha öncesinde ana sayfa akışı, tümüyle kullanıcıların takip ettiği kişilerin gönderilerini listeliyordu. Yeni özellikle beraber dileyen kullanıcılar önerilen gönderiler’e gidebileceği gibi “Daha Eski Gönderileri Gör” seçeneği ile de yine takip ettikleri, ancak önceden paylaşılan gönderileri de görecek. Instagram, bu söz konusu yeni özellik ile fazla kişiyi takip etmeyen ve ana sayfa akışı çok dolu olmayan kullanıcıların uygulamada daha fazla vakit geçirmesini sağlayacak. Bunun için takip edilen kişilerin paylaşımları bittiğinde akışta “Hepsini Gördün” adı altında bulunacak. Bu alanın altında daha eski gönderilere gitmek için bir buton bulunacak. Akışınıza devam ettiğiniz takdirde takip etmediğiniz ancak ilginizi çekebilecek kullanıcılara ait paylaşımlar yer alacak.

Instagram’un uzun videolar paylaşılması için geliştirdiği IGTV ve TikTok’a rakip olarak çıkan kısa video paylaşım özelliği Reels gönderilerinin şuan da ana sayfada yer almadığını belirtelim. Normal gönderiler dışında reklam içerikleri ve sponsorlu içerikler yer alacak. Bakalım Instagram’ın bu yeni özelliği kullanıcılar tarafından beğenilecek mi göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir