Instagram alışverişi arttıracak yeni özelliği test ediyor - Haberler - indir.com

Instagram alışverişi arttıracak yeni özelliği test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-01 21:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Her geçen gün gelişen ve dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformu olan Instagram, alışveriş konusunda da tercih edilen bir platformdur. Platform alışveriş konusunda kullanıcılara daha iyi hizmet vermek adına yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Şöyle ki, alışveriş özelliğinin daha da fonksiyonellik kazanması için yeni birçok şirket ile de anlaşan Instagram, bildirim gönderme özelliği konusunda da aktif bir platform olacak. Bu sayede kullanıcılarına çok daha kolay ve dinamik bir yapı inşa edilecek. Halihazırda mevcut özellikleri ile kullanıcıların adeta vazgeçilmezi olan Instagram, her geçen gün daha da gelişiyor. Bu şekilde kullanım alanları genişliyor ve kullanıcıların daha memnun kaldığı bir platform olmaya devam ediyor. 

Instagram'da alışveriş için bildirim gönderilecek

Bildiğiniz üzere teknolojik gelişmeler ile beraber akıllı cihazların kullanım alanları farklı yönlerde de gelişmeye başladı. Şöyle ki daha önceden de internet alışverişi yapılırken artık bu çok daha fazla oldu. Kullanıcılar artık neredeyse tüm ihtiyaçlarını internetten karşılamaya başladılar. Bunu fark eden sosyal medyalarda alışveriş konusunda kendini geliştirerek kullanıcılarına bu alanda da hizmet vermek için çalışıyorlar. 

Instagram hikayelerini gizlice nasıl izlenir?Instagram hikayelerini gizlice nasıl izlenir?

Birçok platform gibi Instagram'da alışveriş konusunda tercih edilen platformlardan biridir. Fakat halen beklendiği kadar popüler olmayan Instagram alışveriş özelliği halen çok da tercih edilen bir platform olmadı, şirket bu sebeple yeni gelişmeler ile beraber platformu güçlendirmeye çalışıyor. Yapılacak olan bu güçlendirmeler esnasında uygulamanın hem alışveriş özelliği ile ilgili hem de şirketin mevcut ortakları ile ilgili önemli gelişmeler yaşanacak. Şirket yapılacak olan bu yenilikler ile beraber gelecek günlerde daha parlak bir süreç geçirecek gibi gözüküyor. 

Söz konusu bu şirket geçtiğimiz günlerde, Adidas, Highsnobiety, Chinatown Market, Revolve ve Huda Beauty'un da içinde olduğu ABD'de yaklaşık olarak 20 marka ile ortaklık sürecine girdiklerini açıkladı. Yapılan bu açıklamanın ardından Instagram, yakın zamanda gelecek olan alışveriş özelliği için bildirim gönderme özelliğini de test etmeye başladı. Yapılan test aşamasının sonrasında uygulama alışveriş için kullanıcılara bildirim gönderecek. Küresel olarak bazı bölgelerde halihazırda kullanıma sunulan bu yeni alışveriş bildirimi özelliği, Instagram'ın ortak çalıştığı markaların Instagram üzerinde sergiledikleri söz konusu ürünler hakkında bildirim göndermelerini sağlayacak. Şöyle ki bu özellik sayesinde Adidas'ın Instagram'ın alışveriş özelliğinden faydalanarak paylaşmış olduğu bir gönderide fiyat değişikliği yaşandığı anda kullanıcılara bu konu hakkında bilgilendirme bildirimi gönderilecek. 

Instagram'ın bildirim özelliği sayesinde, şirketin hem markalar ile beraber kullanıcılar arasındaki ilişkiyi hem de bunun yanı sıra Instagram'ın alışveriş özelliğinin kullanım oranının artması planlanıyor. Instagram bünyesinde görev yapan Ürün Müdürü Layla Amjadi’de söz konusu bu konu hakkında şirketin adeta kişiselleştirilmiş bir alışveriş merkezi inşa etmeye çalıştığını dile getirdi. Şöyle ki yapılan değişiklikler ile beraber kısa süre sonra halihazırda platformda yer alan alışveriş özelliği çok daha ön plana çıkarılacak ve kullanıcılara dinamik bir alışveriş deneyimi sunulacak. Bu şekilde kullanıcılar alışveriş konusunda daha aktif olacaklar. ınstagram'ın bu yeni özelliği ile uygulama üzer,inden alışveriş yapmak daha keyifli olacak. 

 


İlgili uygulamalar
18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar18 yaşından küçük Instagram kullanıcıları için yeni kurallar
iOS 13 Instagram problemi ile gündemdeiOS 13 Instagram problemi ile gündemde
Instagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyorInstagram güncellemesi ile takip etmediğiniz hesapların takipçi sayısı görüntülenebiliyor

PAYLAŞ