Instagram alışveriş özelliğini IG TV ve Reels'a taşıyor - Haberler - indir.com

Instagram alışveriş özelliğini IG TV ve Reels'a taşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 10:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Instagram, kısa süre önce piyasaya sürülen TikTok benzeri uygulaması Reels'tan para kazanmak amacı ile bu yılın sonlarında Reels aracılığıyla alışverişi test etmeye başlayacağını açıkladı. Şirket, 1 dakikadan uzun videoların paylaşıldığı IGTV'ye de alışveriş özelliği ekledi.

Facebook çatısı altında yer alan Instagram, kısa süre önce piyasaya sürülen TikTok benzeri uygulaması Reels'tan para kazanmak amacıyla, bu yılın sonlarında Reels ile alışverişi test etmeye başlayacağını açıkladı. Instagram, kullanıcıların daha uzun videolar izleyebildiği IGTV'ye de alışveriş özelliğini eklediğini belirtti. 

Instagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladıInstagram devlet kontrollü medya hesapları ”Rus Medyası” ile başladı

IGTV ile alışveriş özelliği, uygulamadan stabil bir şekilde para kazanmak isteyen içerik oluşturuculara ve markalara hitap edecek. Bu hesaplar gönderilerine alışveriş etiketleri ekleyebilecekler, böylece kullanıcılar ögeye dokunabilecek ve Instagram uygulaması ya da bir perakendecinin sitesi aracılığıyla diledikleri ürünü satın alarak alışveriş yapabilecekler. Facebook, son birkaç yıldır Instagram’da daha fazla alışveriş özelliğini yayına alıyor. Şirket son olarak, bu yaz ana ekranında özel bir “Mağaza” sekmesini test etmeye başlamıştı. Ayrıca kullanıcılar, halihazırda normal Instagram gönderileri, canlı yayın, hikayeler ve keşfet sekmesi aracılığıyla alışveriş yapabiliyorlar.

Reels'a entegre edilecek alışveriş özelliği, TikTok karşısında avantaj sağlayabilir mi?

Instagram'ın Reels'a alışveriş özelliğini entegre etmesi, en yakın rakibi olan Çinli firma TikTok karşısında öne geçmesine yardımcı olabilir. Ancak bu noktada şunu da belirtmekte fayda var; TikTok da e-ticaret alanına yakın zamanda giriş yapacak. Uygulama, geçen yıl bazı kullanıcıların profillerine ve videolarına bağlantı eklemesine izin vererek yeni sosyal ticaret özelliklerini test etmeye başlamıştı. Perakende devi Levi’s, kullanıcıları kendi sattığı ürünlere yönlendirmek için TikTok’un yeni ”Şimdi Alışveriş Yap” özelliğini kullanan ilk perakende markaları arasında yer alıyordu.

Ayrıca, Çin’in sahip olduğu TikTok, ABD hakkında veri toplamakla ve topladığı bu verileri Çin hükümetine göndermekle suçlayan Trump yönetimi tarafından ateş altında olduğu için bazı operasyonlarını Oracle ve Walmart’a satmak için anlaşma yapmaya çalışıyor. Eğer TikTok Walmart ile birlikte çalışmaya başlarsa her iki şirket de e-ticaret operasyonlarını artırabilecek ve fiziksel mağazalarda da faaliyet gösterebileceği için TikTok, Instagram karşısında öne geçebilecek gibi de duruyor. 

Instagram, Reels için alışveriş özelliğini yayına alacağı zaman hakkında net bir bilgi vermedi. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ