Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor? - Haberler - indir.com

Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 14:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram, özellikle Corona virüs döneminde e-ticarete olan ilginin artması sonucunda Instagram alışveriş özelliğini çok daha ulaşılır bir hale getirmişti. Fakat hala kullanışsız bir yapıda olduğu gerçek olan Instagram için mağaza özelliğinin yeni bir güncelleme alacağı belli oldu. Instagram’ın alışveriş özelliğini güncelleyecek olan şirket, bazı yenilikleri kullanıcılarına sunacak. Facebook çatısı altında yer alan ve günden güne kendisini e-ticaret tarafında geliştirmeye devam eden Instagram, son yıllarda Instagram üzerinden satışı kolaylaştırmak adına platform üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Instagram alışveriş özelliği yenileniyor

Instagram'dan en çok kazanç sağlayan ünlülerInstagram'dan en çok kazanç sağlayan ünlüler

Kullanıcılar sosyal medya platformlarında gezinti yapmak kadar alışveriş yapmakta istiyorlar. Bu noktada Instagram arama bölümünden mağaza sekmesine gelmeniz gerekiyor. Ancak bu sekme çok karışık ve kullanışsız bir yapıda olduğu için Instagram’ın bu sekme içinde daha ana sayfa gibi bir görünüme geçmeyi ve kategorilendirme yapmayı planladığı düşünülüyor. Platform bu noktada büyük markaların haricinde küçük işletmelerinde Instagram üzerinden mağaza açmasına olanak sağlayacak. Bu yeni güncelleme ile beraber ise söz konusu mağazaların bu sekmede nasıl yer alacağı belli olmuş değil. Ayrıca Facebook’un e-ticaret atağı için çok yakın zamanda ABD’de Facebook Pay ile karşımıza çıkacağı gelen detaylar arasında yer alıyor.

Daha önce ortaya çıkan bir yeniliğe göre ise platform, Instagram mağaza sekmesini ana gezinme çubuğuna sabitlemeyi hedeflediğini söylüyor. Bakalım şirketin bu yenilikleri nasıl geri dönüşler sağlayacak göreceğiz.


Instagram Reels özelliği yoldaInstagram Reels özelliği yolda
Google Shoploop'la Instagram'a rakip olacakGoogle Shoploop'la Instagram'a rakip olacak

PAYLAŞ