Instagram algoritması neye göre çalışıyor? - Haberler - indir.com

Instagram algoritması neye göre çalışıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-18 09:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Instagram algoritması, zaman içerisinde çok fazla değiştirildi ve bu da insanlarda kafa karışıklığına neden oldu. Instagram, daha önceki zamanlarda haber kaynağındaki önderi sıralamasını zamana göre sıralıyordu. En son paylaşılan gönderi en üstte yer alıyordu ve gönderiler bu şekilde akışta diziliyordu. Daha sonra akıştaki gönderilen sıralaması, farklı faktörler göz önünde bulundurularak belirlenmeye başladı. Aynı şekilde, hikayeler özelliği geldikten sonra da gören kişilerin sıralaması zamana göre belirlenmek yerine karışık olarak çıkmaya başladı. Herkesin bu durum karşısında kendisine sorduğu soru, 'bu sırlamalar neye göre belirleniyor' oldu.

Intagram'da gönderi ve hikayeyi görenlerin sıralamasını etkileyen faktörler

Instagram algoritmasının neye göre çalıştığı herkesin kafasında soru işareti olmasına rağmen, Instagram bugüne kadar bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz haftalarda Facebook-bywed şirketi Intagram'ın San Francisco'daki ofisine giderek, bu sorunun cevabını aradı ve merak edenlerle de paylaşıldı.

Instagram algoritmasını etkileyen faktörler;

  • Yenilik: Ne kadar gönderiler zamana göre sıralanmıyor olsa da en son paylaşılanlar genelde en başta yer alıyor ve Instagram kullanıcılarını en son yeniliklerden haberdar etmiş oluyor. Devamında gelen gönderiler ise yine karışık çıkıyor.
  • Uygulama Kullanımı: Instagram'da bulunduğunuz süre ve bu süreç içerisinde nelere daha çok baktığınız, Instagram tarafından algılanıyor. Göneriler ve keşfetiniz buna göre şekilleniyor.
  • Uygulamayı açma sıklığınız: Instagram'a gün içerisinde ne sıklığını da platform tarafından etkili oluyor.
  • Hikaye İzleme Oranınız: eğer gün içerisinde çok fazla hikayeye bakıyorsanız ve keşfet kısmında size farklı alandan birçok kişinin hikayesi gösterilecektir.
  • İlişkileriniz: Son olarak herkesin merak ettiği konulardan biri olan, takipçilerinizle olan ilişkiniz de algortima için önem taşıyor. Bu noktada gördüğünüz gönderileri ve sıralamaları etkileyen faktörler, bir kişiyle ne kadar sık fotoğrafta etiketlendiğiniz, gönderilerinizi beğenme oranınız, yorumlaşmalarınız, o kişinin gönderilerini üstte görmenizi sağlıyor.




PAYLAŞ