Instagram akış tasarımını güncelliyor - Haberler - indir.com

Instagram akış tasarımını güncelliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 10:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler sosyal medya platformu Instagram, kişilere daha fazla içerik sunmak adına platform üzerinde yeni testler yapamaya  devam ediyor. Bunlar arasından yeni olanı tepki çekti. Instagram bilindiği üzere takip edilen kişilerden gelen video ve fotoğraflar bittiğinde zaman beğenilecek içerikleri taksiye olarak sunuyor. Söz konusu bu içerikler mobil uygulamaların alt kısmında çıkıyor. 

Genel olarak bu özellik sevilerek kullanılıyor çünkü kişiler burada ilginç içerikleri keşfedebiliyor. Fakat firma bu kısmı ana akış içerisinde getirmek istiyor. Konuyla ilgili olarak yapılan testlere göre Instagram'i tavsiye edilen içerikler ile takip ettiğiniz kişiler tarafından paylaşım içerikleri bir arada sunmayı hedefliyor. Bu durum şimdiden bazı tepkileri üzerine çekmeyi başardı. Pek çok kişi ana akışın bu şekilde bozulmaması gerektiğini dile getiriyor. Fakat firmanın bu özelliği kullanıcıların tercihine bırakma ihtimali olduğu da düşünülüyor.  Eğer süreç zorunlu kılınırsa pek çok kişi tarafından eleştiri yağmuruna tutulabilir.

WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek

Instagram Reels için reklam özelliği açıldı

Hale bilmeyenler için Instagram Reels, “Instagram Kamera” içerisinde 15  saniye kadar kısa videolar oluşturmanıza ve üzerinde düzenlemeler yapmanıza izin verir. Kullanıcılar Reels videolarını efektler ve müzik ekleyebilir veya kendi sesini de kullanabilir. TikTok'dan alınan bu özelliğe esasında reklamlar uzun süre önce gelmişti. Fakat bunlar sadece belirli pazarlarda kullanılabiliyordu. 

Şimdi ise reklam konusunda dünya çapında bir açıklama yapıldı. Artık Türkiye'de de dahil olmak üzere her pazarda Reels içerisinde reklamlar bulunacak. Bu durum elbette hiç de sürpriz olarak değerlendirilmedi. Instagram'ın en önemli gelir kaynağı reklamlar ve firma bunu olabilecek her alan alanda kullanmak istiyor. Reels içerisinde yer alan reklamların içerikleri arasında çıkacağı ve 30 saniye boyunca devam edeceği dile getiriliyor. Burada Hikayeler kısmında ortaya çıkan reklamlar ile benzer bir süreç yaşanması bekleniyor. Fakat firmaların Instagram Reels özelinde daha yarayıcı reklamlar üretme durumu da söz konusu olabilir. 


Instagram Reels'da artık reklam gösterilecekInstagram Reels'da artık reklam gösterilecek
Instagram Reels'de artık reklam görüntülenecekInstagram Reels'de artık reklam görüntülenecek

PAYLAŞ