Instagram 5 yeni özellik üzerine çalışıyor - Haberler - indir.com

Instagram 5 yeni özellik üzerine çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 20:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde yayımladığı güncellemelerle ön plana çıkan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram kullanıcılarına yenilikler sunmaya devam ediyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram sunduğu yeni özelliklerle uygulama deneyimini arttırıyor. WhatsApp benzeri özelliklere sahip olacağı öğrenilen platformun yakın zamanda beş yeni özellik kazanacağı öğrenildi. Ayrıca yeni güncellemeyle birlikte içerik oluşturucularının takipçileri hakkında bilgi edinmesini sağlayan Insights’a erişim de kolaylaşıyor.

Facebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenlemeFacebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenleme

Instagram yeni özelliklerinden bazıları paylaşılan ekran görüntüleriyle ortaya çıktı. Gelen bu sızıntılara göre platform profil sayfasında yer alan Insigths butonun yerini değiştiriyor. Bu hamlesiyle içerik üreticileri için takipçilerini analiz etmeyi kolaylaştıracak platform normal kullanıcılarını da unutmuyor.

Instagram yeni bir keşif sayfası üzerinde çalışıyor!

Hatırlarsanız Instagram’ın WhatsApp benzeri bir özellik üzerinde çalışmaya başladığını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu konuda yeni bir adım atan platform kullanıcıların mesajları silmesine ve iletmesine olanak tanırken bazı kolaylıklar da sunacak. Örneğin gönderdiğiniz bir mesajı silmek istiyorsanız mesaj karşı taraf tarafından görüntülenmiş ya da yönlendirilmişse Instagram bu durumda sizi bilgilendirecek.

Diğer bir yenilik ise Canlı yayın özelliğini sık kullanan kullanıcıları yakından ilgilendiriyor. Instagram yeni güncellemeyle canlı yayınlara başlık eklenmesine izin verecek. Bu sayede artık kullanıcılar takipçilerini canlı yayında hangi konular hakkında konuşacakları hakkında bilgilendirebilecekler. Bunun yanı sıra platfrom Hikayeler bölümünde de sayfalandırılmış yeni bir yapı üzerinde çalışıyor.

Ek olarak Messenger Rooms entegrasyonu ile karşımıza çıkacağı düşünülen platformun Zoom’a rakip uygulamalar arasına katılacağı yönünde ciddi söylentiler olsa da, bu özelliğin henüz resmi bir kaynak tarafından doğrulanmadığının altını çizmekte de fayda var.


İlgili uygulamalar
Instagram'a canlı yayında bağış toplama özelliği geldiInstagram'a canlı yayında bağış toplama özelliği geldi
Instagram hesabına bağlı cihazların oturumunu kapatmaInstagram hesabına bağlı cihazların oturumunu kapatma

PAYLAŞ