Instagram, 2 yeni özelliğini test ediyor - Haberler - indir.com

Instagram, 2 yeni özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-28 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yeni ortaya çıkan bazı ekran görüntülerine göre Instagram, iki yeni özellik üzerinde testlerini sürdürüyor. Canlı yayın ve hikayeler için iki yeni özellik geliştirdiği iddia edilen Instagram, söz konusu bu özellikler ile kullanıcılar Instagram’da canlı yayın izlerken uygulamayı kullanmaya devam edebilecekler. Ayrıca paylaştıkları hikayeyi kimlerin görebileceğine dair daha detaylı seçeneklerde olacak. Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Instagram, dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olmasına karşılık hem yeni kullanıcılar kazanmak hem de mevcut kullanıcılarını uygulamada geçirdikleri süreyi artırmak için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Buna göre Instagram, yakın zamanda canlı yayınlar ve hikayeler için dikkat çekici özellikler sunacak.

Instagram’ın canlı yayın özelliği, kullanıcıların takipçileriyle interaktif bir bağlantı kırmasını sağladığından sevilen bir özellik olsa da takip ettikleri bir kişinin canlı yayınına katılan kişiler yayını izledikleri sırada uygulama içinde başka bir şey yapmadıklarından özelliğin kullanıcılara daha fazla özgürlük sunması bekleniyor.

Instagram beğeni sayılarını isteyen gösterebilecekInstagram beğeni sayılarını isteyen gösterebilecek

Instagram’a yeni önemli özellikler geliyor

InstaLeaks tarafından aktarılan bilgilere göre Instagram, bu özgürlüğü sunmaya hazırlanıyor. Ekran görüntüsüne göre canlı yayın özelliği için resim içinde resim desteği sunulması bekleniyor. Bu sayede kullanıcılar, izledikleri canlı yayını ekranın bir köşesinde yer alacak şekilde küçültebilecek ve ana akışta gezmeye devam edebilecekler. Ortaya çıkarılan bir başka özelliğe göre ise hikaye paylaşımlarına yeni bir gizlilik filtresi geliyor. Bu filtrenin ne işe yaradığı henüz bilinmezken, hikayeyi sadece takipçilerinizin karşılıklı olarak takipçilerin görmesi gibi bir durum olabilecek.

Paylaşıma göre Instagram’da zaten yakın arkadaşlar özelliği yer alsa da, yeni gizlilik özelliğinin de dikkat çekmesi bekleniyor. İki özellikte şuan için test aşamasında olurken, özelliklerin ne zaman yayınlanacağı ise henüz belli olmuş değil.


Instagram DM için yeni bir özellik kullanıma sunduInstagram DM için yeni bir özellik kullanıma sundu
Instagram Reels'da artık reklam gösterilecekInstagram Reels'da artık reklam gösterilecek

PAYLAŞ