Instagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacak - Haberler - indir.com

Instagram 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını koruma altına alacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-30 12:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyanın devlerinden biri olan Instagram, artık uygulamaya kaydolmak isteyen 16 yaş altı kullanıcıların hesaplarını doğrudan gizli hesap olarak kaydedecek. Ek olarak Facebook uygulamalarındaki reklam verenlerin 18 yaş altındaki kullanıcıların verilerini izlemesinin de önüne geçecek.

İnternet kullanımı arttıkça internetteki genç kullanıcı sayısı da günden güne artıyor. Sosyal medya uygulamalarının kullanım yaşları günümüzde ilkokula kadar inmiş durumda. Hal böyle olunca çocukları güvende tutmak için uygulamaların yeni çözümler üretmesi gerekiyor. Dünyanın sosyal medya devlerini çatısı altında bulunduran Facebook'un sahip olduğu sosyal medya platformu olan Instagram, uygulamayı genç kullanıcılar için daha güvenli bir hale getirmek adına yeni bir özelliğe imza attı. 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip olan platform, 16 yaşından küçük kullanıcıların açtıkları yeni hesapları doğrudan gizli hesap haline getireceğini duyurdu.

Instagram hikayelere çeviri özelliği geldiInstagram hikayelere çeviri özelliği geldi

Instagram'a yeni engelleme seçenekleri geldi

Uygulamaya getirilecek yeni güncelleme ile artık reşit olmayan kullanıcıların hesapları, direkt gizli bir şekilde yayımlayacak. Şirket, aynı zamanda Facebook’la birlikte reklam verenlerin reşit olmayan kullanıcıları hedeflemesini de engellemeye başlayacaklarını açıkladı.

Reşit olmayan kullanıcıların hesapları doğrudan gizli hesap haline getirilecek

Birçok kişi sosyal medya uygulamalarını sadece vakit geçirmek için kullanıyor. Ancak yine de internetteki kötü niyetli kullanıcılar ve uygunsuz içerikler Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarını çocuklar için son derece tehlikeli bir yer haline getirebiliyor. Ayrıca son günlerde çocuklar siber dolandırıcılık için de neredeyse açık hedef haline gelmiş durumda. Yetişkinlere göre kandırılmaları daha kolay olan küçük çocuklar, internet dünyasında en zarar gören isimlerinden biri haline geldi.

Bu noktada bir adım atan sosyal medya devi ise gençlerin platformu daha güvenli kullanması hedefi doğrultusunda artık 16 yaşından küçük kullanıcıların açtıkları yeni hesabı doğrudan gizliye alacağını duyurdu. Şirket bu yaş sınırlamasının ülkelerin reşit olma yaşına göre değişiklik gösterebileceğinin de belirtti.

Ancak hesaplar her ne kadar gizli hesap olarak açılsa da bunu değiştirmek yine kullanıcı inisiyatifine bağlı olacak. AmaInstagram, daha önce kaydoldan ve 16 yaşı geçmemiş kullanıcıların hesaplarını gizlemeleri için teşvik edici mesajlar da gönderecek. Yani kısaca sosyal medya devi bu özelliği 18 yaş altı kullanıcıları güvende tutmak için bir öneri olarak yayımlıyor.

1 milyarın üzerinde kullanıcı sayısına sahip olan Instagram, aynı zamanda yetişkin insanların reşit olmayan kullanıcıların hesaplarına erişim konusunda da sınırlama getireceğinin altını çizdi. Eğer bir hesap, daha önce bir çocuk tarafından şikayet edildiyse, bu hesabın çocuklara ait tüm profilleri görüntülemesi engellenecek.

Facebook ve Instagram'ın birlikte almış oldukları kararlardan diğeri de gençlere yönelik gösterilen kişisel reklamlar konusunda karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi daha önce birçok uygulama, kullanıcıların internet üzerinde yaptığı aramaları analiz ederek kişisel reklam sunuyor ve böylelikle nokta atışı yapmayı amaçlıyordu. Bu olayın önüne geçmek isteyen şirket, reklam verenlerin 18 yaş altındaki kullanıcıları takip etmesini engelleyecek, sadece yaşlarına, cinsiyetlerine ve lokasyonlarına göre reklam sunulmasını imkan sunacak. 


Instagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya BaşladıInstagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya Başladı
Instagram Reels videoları artık daha uzun!Instagram Reels videoları artık daha uzun!

PAYLAŞ