İnsansı robot Furhat, dert dinliyor! - Haberler - indir.com

İnsansı robot Furhat, dert dinliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 20:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

İnsansı robot olan Furhat, jest, mimik ve ifadeleri ile insanlar arasında çok daha sıcak bir iletişim kurmayı sağlıyor ve insanların derdini dinliyor.

İnsansı robot Furhat, dert dinliyor!

İnsansı bir yüzün projeksiyonuna sahip olan Furhat, insanları izleyip onlara göre tepkiler verebiliyor. İnsan olmadığı için ön yargı da göstermiyor. Bu sayede insanlara karşı çok daha açık olması sağlanıyor. Furhat Robotics başkanı, Samer Al Moubayed'in yaptığı bir açıklamada insanların bazı konularda robotlarla konuşmanın çok daha rahatlatıcı olduğunu söylüyor. Bunun sebebi olarak ise robotun karşısındaki kişiliği yansıtan davranışları oluyor. FrankFurt Havalimanı içerisinde kullanılan Furhat; yol tarifi, müşteri hizmetleri eğitimi gibi görevleri yerine getirebiliyor. 

Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!

Merck and Furhat Robotics adlı firma çarşamba günü yeni olarak tanıttığı robotta, insanlara kendilerini nasıl hissettiklerini, sağlıklarını ve yaşam şekilleri hakkında bazı sorular sorarak kişileri hastalık risklerine karşı uyarabiliyor. Bu yeni robot, gerekli olan durumlarda kişilere kan testi yaptırmalarını ve doktora görünmelerini de söylüyor. Moubayed, robotun yapacağı işe göre farklı kişiliğin olması gerektiğini de söylüyor. Farklı kişilikleri tercih edebilen Furhat erkek ya da kadın, şakacı veya ciddi olabiliyor.


İp sanatıyla portre çizen robot geliştirildiİp sanatıyla portre çizen robot geliştirildi
Kişiye özel teslimat yapabilen robot otomobilKişiye özel teslimat yapabilen robot otomobil
Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!Boston Dynamics'in ürettiği robot Atlas, artık daha hızlı!

PAYLAŞ