İnsanoğlunun sonunu getirebilecek 8 teknoloji - Haberler - indir.com

İnsanoğlunun sonunu getirebilecek 8 teknoloji

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Teknoloji her ne kadar insanların yararı düşünülerek geliştirse de bazı teknolojiler, insanlığı tehdit ediyor. İşte insanlığı tehdit eden 8 teknoloji!

Günden güne bir adım ileri giden teknoloji, hayali kurulan birçok şeyin gerçek olabileceğini gösteriyor. Günümüz ile 10 yıl öncesini karşılaştırdığımızda, teknolojik alanda çok ciddi bir ilerlemenin kaydedildiğini görebiliriz. Bu teknolojiler geliştirilirken, daha çok insanların hayatını ne kadar kolaylaştıracağına ve bilime nasıl bir katkı sağlayacağına bakılıyor. Fakat bazı teknolojiler, insanların hayatını tehdit edebiliyor. Kontrol kaybedildiği takdirde, insanlığın sonunu getirebileceği düşünülen 8 teknolojiye göz atalım;

Snapdragon 8150, Yapay Zekalı Kirin 980'i EzdiSnapdragon 8150, Yapay Zekalı Kirin 980'i Ezdi

HUAWEI’nin yapay zekası ile görme engelliler artık duyguları “görebilecek"

  1. Bilinç sahibi yapay zekalar

Günümüz teknolojisinde ön plana çıkan yapay zekalar, kendi kendine konuşabilen, düşünebilen robotların geliştirilmesine ön ayak oldu. Bu robotlar, yazılım ve sensör aracılığı ile çalışsa da daha fazla gelişebilir ve bu da insanlar için sorun haline gelebilir. Robotların bilinç kazanması halinde, insanlardan çok daha zeki olacakları düşünülüyor.

  1. Elektronik telepati

Tamamen his yoluyla gerçekleştirilen insanlarla düşünce yoluyla iletişim kurma yetisine telepati adı veriliyor. Bilimsel anlamda bu yetenek kanıtlanmamış olsa da birçok insan bu yeteneği kendisinde barındırdığını söylüyor. Bu yeteneğe sahip olamayan insanlar, ilerleyen yıllarda teknoloji yardımıyla telepati yapabilecek. İnsanların beynine takılacak bir çip sayesinde, insanlar telepatik güçlere sahip olabilecekler. Bu durumdan faydalanmak isteyen kötü amaçlı topluluklar da teknolojiyi insanların aleyhine kullanabilir.

  1. Genetik seçen virüsler

Bilindiği üzere insanlar hangi topluluğa ya da dine ait olacağını seçemiyor. Fakat buna karşı çıkan bazı liderler, ırk katli yapabiliyor ya da bir dine mensup kişilere karşı savaş açabiliyor. Tam bu noktada, ilerleyen yıllarda gen seçen virüsler üretilerek, kendi ırkını ya da dinine mensup kişileri etkilemeyecek silahlar üreten liderler ortaya çıkabilir.

  1. Sanal hapishaneler

Sanal gerçeklik kavramı genellikle iyi yönleri ile anlatılıyor. Sanal gerçeklik ile insanların gerçek dünyada yapamadıklarını yapabilecekleri gibi bu durumun bir de kötü yanı bulunuyor. Sanal hapishaneler bunlardan biri. Sanal dünyada, gerçek dünyadaki 1 yıl 1000 yıla eşit oluyor. Bir suçluyu sanal gerçeklik ile 1000 yıl hapse mahkum edebilirsiniz. Bu teknolojinin suçluların yanı sıra farklı amaçlar için kullanılması halinde, kötü sonuçlar doğabilir.

  1. Alcubierre Warp Drive teknolojisi

Alcubierre Warp Drive, insanların uzayda yüksek hızlarda yolculuk yapabilmesi için geliştirilmesi gereken bir teknoloji. Bu teknoloji, insanlıkla birlikte güneş sisteminin de sonunu getirebilecek bir teknoloji. Araştırmalarda, ışık hızından yüksek bir hıza Alcubierre Warp Drive teknolojisi ile ulaşmanın mümkün olduğu görülüyor. Fakat bu enerji insanlıkla birlikte güneş sistemini de yok ederek, uzayda bir kara delik oluşturabilir.

  1. Otonom savaş araçları

İnsansız hava araçları olarak da bilinen otonom araçlar, şu an bazı sektörlerde hizmet vermeye başladı. Özellikle lojistik sektöründe ön plana çıkan bu araçlar, ilerleyen yıllarda savaşlarda da kullanılmaya başlanabilir. Bu da gelecekte çıkacak bir savaşta, insanların sadece kumanda başında olacağına işaret ediyor.

  1. Nanobot silah teknolojileri

İnsansız hava araçlarından ya da drone’lardan çok daha tehlikeli bir teknoloj; Nanobot silah teknolojileri. Nanobot olarak isimlendirilen bu robotlar, hastalıklar için kullanıldığında mucizevi sonuçlar doğuruyor. Kötüye kullanıldığı takdirde de insanlığı bitirebilir. Gözle görülemeyecek kadar küçük olan bu robotların, insanların yaşam alanlarına sızması, müdahale edilemeyecek sonuçların doğmasına neden olacak demektir.

  1. İnsan zihnini dijital ortama aktarmak

İnsanın en özgür olduğu yer düşünceleri, yani kendi kafasının içidir. Fakat insan zihninin dijital ortama aktarılması halinde, bu durum ortadan kalkar. İnsan zihninin dijital ortama aktarılması, örneğin ölen yakınlarınızın sizinle var olmaya devam edeceği düşünüldüğünde güzel. Fakat bu teknoloji dünyanın en zeki insanları üzerinde kullanılıp, bunların beyinlerinin kötüye hizmet ettirildiğini düşününce, iş çığırından çıkabilir.


Apple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattıApple, gizlilik odaklı bir yapay zeka Start-Up'ını bünyesine kattı
HUAWEI Çipleri Yeni Bir Yapay Zeka Devrinin Kapılarını AralıyorHUAWEI Çipleri Yeni Bir Yapay Zeka Devrinin Kapılarını Aralıyor
Yaya hareketlerini tahmin eden bir yapay zeka geliştiriliyorYaya hareketlerini tahmin eden bir yapay zeka geliştiriliyor

PAYLAŞ