İnsanlığa büyük katkı sağlayan 10 yeni buluş - Haberler - indir.com

İnsanlığa büyük katkı sağlayan 10 yeni buluş

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-14 18:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Liste

Bilim kurgu filmlerinin giderek gerçekçi olmaya başladığı hayatımızda yakın zaman içerisinde insanlığa büyük katkı sağlayan 10 yeni buluşu sizler için derledik.

2017 yılında icat edilen 6 ilginç buluş

Yarın, 1 Kilogram Bilim Adamları Tarafından Yeniden TanımlanacakYarın, 1 Kilogram Bilim Adamları Tarafından Yeniden Tanımlanacak

İşte insanlığa büyük katkı sağlayan 10 yeni buluş!

  1. Ebola virüsü: Uzun bir süre mücadelede artık çözüm var. 2016'da Kanada Halk Sağlığı Kuruluşu ve MSD ortaklığı ile yapılan çalışmalar sonrasında artık aşı ile ebolaya karşı önlem almak mümkün. Bu sayede 40 yıldan beri süren ebola ile mücadelede şu an için sona gelinmiş durumda.
  2. Plüton'a yolculuk: Güneş sistemi, şu andaki verilere göre tamamen keşfedilmiş durumda. Son olarak Plüton’a da uydunun gönderilmesi ile birlikte buradaki giz perdesi de aralanmış oldu.
  3. DNA'ya müdahale: CRISPR-Cas9 adı verilen gen değiştirme tekniği ile birlikte artık insan yaşamını anne karnından itibaren belirli oranda değiştirmek mümkün. Özellikle kalıcı hastalıklara karşı bu yenilik, büyük bir imkan yaratıyor.
  4. Homo-Naledi’ler keşfedildi: 2-3 milyon önce yaşadıkları tahmin edilen Homo-Naledi’lerin kalıntıları 2013 yılında bulundu.
  5. Yaşayan hücreler kurtulacak: Yaşayan hücrelerin hayatta kalabilmesi adına geliştirilen yeni teknik ile birlikte yapay doku baskısı yapıldı. Uzuv ve organların laboratuvar ortamında yapılmasının ilk adımları olarak görülen bu yenilik, insan yaşamının uzunluğuna da teki etmesi bekleniyor.
  6. Bakterilere karşı zafer: Geliştirilen yeni ilaçlarda bakterilerin zaman içerisinde direnç göstermesi, ilaçların da sürekli geliştirilmesini zorunlu hale getirilirken bu bağışıklığı ortadan kaldıran bir antibiyotik geliştirildi.
  7. Yaşlanma tersine dönüyor: İnsanların telomerinin uzayabilmesi adına yapılan yeni deneyler, insan ömrünün daha uzun olmasını ve yaşlılığın da ortadan kaldırılması adına büyük bir yenilik olarak görülüyor.
  8. Embriyoya müdahale: 2017'de CRISPR tekniği ile birlikte embriyoya direk müdahale edilerek kalp hastalığını taşıması önlendi.
  9. Yapay rahim: erken doğan çocukların erken doğum riskleri taşımaması adına büyük bir yenilik olarak görülen yapay rahim, 37 haftadan önce doğan çocukların yaşam şansını büyük oranda arttırıyor.
  10. Yeni gezegen: Avrupa Astronomik Araştırma Örgütü tarafından yapılan yeni araştırmalarda yaşam şartları ile Dünya ile aynı olan ve yaşama elverişli bir gezen bulundu.

Ağzınızı Açık Bırakacak Eğlenceli Buluşlar


Yeni Jaguar, trafik ışıkları ile haberleşecek!Yeni Jaguar, trafik ışıkları ile haberleşecek!

PAYLAŞ