İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor? - Haberler - indir.com

İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple AirTag piyasada yerini almadan önce oldukça uzun bir zaman beklemişti. AirTag hakkında düşünceler nedir?

Apple AirTag ürünü piyasada yerini aldığından bu yana dünya genelinde beğeni toplayıp toplamayacağı, satın alınıp alınmayacağı sık sık tartışılan konuların başında geliyordu. Gerçek olan şu ki, teknoloji dünyasının devi yeni bir pazar bularak bu istediğini de eşya takip etme cihazı ile gerçekleştirildi. Apple kendine yer bulduğu yeni pazar, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Tile adlı bir şirket tarafından yönetiliyordu. Tile, teknolojik ürün kullanıcılarının ev ve araba anahtarı, kol veya sırt çantası gibi eşyaları kaybetmesinin önüne geçmek adına takip cihazı üretip satışını gerçekleştiren bir teknoloji şirketi olarak adından söz ettiriyor. Şirketin yaklaşık olarak 9 yıldır aynı pazar içerisinde hizmet veriyor olması da onu pazarın lideri konumuna getiriyor. 

Apple M2 işlemcilerin üretimine başladıApple M2 işlemcilerin üretimine başladı

Apple bu pazarda yer alırken Tile'ın farkındaydı ancak mobil pazardaki liderliğine güvenerek bir risk aldı. AirTag tartışmalarının bu kadar hareketli olması, Apple'ın Tile gibi köklü bir takibin karşısında pazara yeni girmiş bir şirket olmasından kaynaklanıyordu. İlk etapta ise Apple kullanıcıları olmak üzere birçok insan, AirTag'in tutup tutmayacağı ise merak edilen konuların başında geliyordu. 

Apple AirTag hakkında merak edilenler

Şubat ayı içerisinde yapılan bir anket, insanların Apple'ın yeni tasarladığı ürününe ne kadar ilgi gösterdiği konusunu gözler önüne seriyor. NPD tarafından yapılan ankette 18 yaşındaki büyük 5.100 ABD'li katılımcı yer aldı. Bu katılımcılar ise Amerika Birleşik Devletleri'nin farklı alanlarında yaşayan ve farklı yaş gruplarına da dahil olan kişilerden oluşuyordu. Konuyla ilgili olarak yapılan ankete göre anahtarlarını ve diğer eşyalarını bulmak ya da evcil hayvanlarının da kaybolmasını engellemek için yeni yöntemlerle yakından ilgileniyordu. 5.000'in üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen bu anket kapsamında akıllı cep telefon kullanıcılarının %64'ü eşya takip cihazlarını satın almaya ilgi duyduklarını dile getirdi. 

Elde edilen bu verilerin daha da daraltmak gerekirse kullanıcıların %69'u Apple, 57'si Android kullanıcısıdır. Bireylerin duygusal olarak bağlı oldukları eşyaları korumak adına neler yapabileceklerine bakmak gerekirse Apple kullanıcılarının birçoğu eşyalarını kaybetmemek adına para ödemeye dahi razı olduklarını dile getirdiler. NPD'nin yapmış olduğu anketten elde edilen verilere bakılırsa eşya takip cihazlarının satışı geçen yıl dolar %2, birim bazında %7 artış gördü. Yakın bir zaman içerisinde satışa çıkan AirTag ürünü ise bu satışların artmasına çok büyük katkılar sağlayabilir. Şu an için konuyla ilgili elde edilen bilgiler sadece bunlarla kısıtlıdır. 


Rusya'dan Apple'a 12 milyon dolarlık ceza kesildiRusya'dan Apple'a 12 milyon dolarlık ceza kesildi
Microsoft yeni reklamında Apple ile dalga geçtiMicrosoft yeni reklamında Apple ile dalga geçti
Apple 3 aylık kazancıyla şaşırtmayı başardıApple 3 aylık kazancıyla şaşırtmayı başardı

PAYLAŞ