İnsan Hakları Aktivistlerine İmdat Uygulaması: Panic Button - Haberler - indir.com

İnsan Hakları Aktivistlerine İmdat Uygulaması: Panic Button

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Toplumsal olaylarda insan hakları aktivistlerinin karşı karşıya kaldıkları tehlikeli durumlar için Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan Panic Button, acil durumlarda mobil cihazlar üzerinden yardım istenmesini sağlıyor.

Yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan uygulama ilk bakışta bir hesap makinesi uygulaması gibi görünse de asıl amacı, başınızın derde girdiği zamanlarda diğer aktivistlerden yardım istemenizi sağlamak.

Panic Button

Hesap makinesinin tüm fonksiyonlarını yerine getirebilen uygulamanın asıl işlevini yerine getirebilmesi için öncelikle zor durumda kaldığınızda size yardım edebilecek kişilerin bir araya geldiği bir ağ oluşturmak, sonrasında ise telefonun güç düğmesine basarak yardım çağrısı işlevini etkinleştirmek olacak.

Yardım çağrınız gönderildikten sonra ağınızda bulunan kişilere, bulunduğunuz konum bilgisi dakika dakika SMS aracılığıyla otomatik bir şekilde gönderilmeye başlanacak.

Panic Button

Telefonunuzu cebinizde çıkarmaya bile gerek kalmadan yardım isteyebileceğiniz uygulama Android 2.3.3'den 4.4.2 sürümüne kadar uyumlu çalışabildiği gibi kolay bir kurulum ve kullanıma sahip.

Uygulamayı kullanırken tek dikkat etmeniz gereken nokta ise; yardım ağını oluşturacağınız kişileri tanıdığınız çevreden ya da güvenilir kişilerden seçmek.

Tamamen ücretsiz olarak Android sistemine sahip akıllı telefonlarınızda 4 farklı dil desteğiyle kullanabileceğiniz Panic Button uygulamasını, aşağıdaki bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.





PAYLAŞ