İnşaat İşçilerini Koruyacak Yeni Teknoloji: Hava Yastıklı Ceket - Haberler - indir.com

İnşaat İşçilerini Koruyacak Yeni Teknoloji: Hava Yastıklı Ceket

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-11 10:49:29
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Dainese Group'un D-Air Laboratuvarı'ndan üretilen en son ürün, yüksekten düşen işçileri çarpmanın etkisinden korumayı amaçlayan bir ceket olarak karşımıza çıkıyor. Elektrik santrallerinde şu anda test aşamasında Safety Jacket isimli ürün, motosiklet ve kayak kıyafetlerinin içinde hâlihazırda bulunan D-Air teknolojisine dayanıyor.

Ceket iki parçadan oluşuyor bu parçalar elektronik ve pnömatik . Elektronik sistem, bulundurduğu üç ivmeölçer ve üç jiroskop sayesinde sofistike bir algoritma çalıştıran bir bilgisayar beynine sürekli veri gönderiyor. Sensörler düşme koşullarının oluştuğunu algıladıkları sırada elektronik beyne sinyal gönderiyor.

İnşaat İşçilerini Koruyacak Yeni Teknoloji

Bir kaza meydana geldiği taktirde yüksekte çalışan personel düşmeye başladığı sırada, sistemin pnömatik kısmı harekete geçiriliyor ve işçinin vücudunun etrafında bulunan hava yastığının şişmesi sağlanıyor.

Dainese, ceketin maksimum 2 metreden düşmelerde oluşan tramvaya maruz kalan vücut bölümleri için maksimum düzeyde koruma sağlıyor. Safety Jacket'in prototipleri hala Enel enerji santrallerinde test aşamasından geçiriliyor.





PAYLAŞ