İngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savundu - Haberler - indir.com

İngiltere'nin eski başbakan yardımcısı Facebook'u savundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 15:00:19
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Etkinlik

İngiltere'nin eski başbakan yardımcısı ve Facebook'un küresel iletişim başkanı Nick Clegg, şirkete yönelik suçlamalara yanıt verdi.

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Facebook, geçtiğimiz günlerde iddialarla çalkalandı. Geçen gün ortaya çıkan belgelerle gündeme gelen şirket, platformdaki birçok yasa dışı olayın temelindeki sorunları bilmek ve buna rağmen herhangi bir işlem yapmamakla suçlanıyor.

Facebook, Rayban ile birlikte akıllı gözlük geliştirdiFacebook, Rayban ile birlikte akıllı gözlük geliştirdi

Özellikle yönetimin odak noktası olduğu belgelerde, Facebook'un ünlüleri standart moderasyon kurallarından muaf tutması, platformun insan ticareti için kullanılabileceğine dair endişelerini dile getiren çalışanlar ve CEO Mark Zuckerberg gibi farklı konulara ilişkin raporlar yer alıyor. aşı karşıtı muhalifleri bilerek kışkırtmak.

Facebook'un başkan yardımcısı suçlamaları reddetti

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook Başkan Yardımcısı Nick Clegg, The Wall Street Journal tarafından yayınlanan belgeleri sert bir şekilde eleştirdi. Suçlamaları reddeden Clegg, “Çalışmamızın bu şekilde yanlış tanımlanmasını ve şirketin amaçlarının tartışılmasını kabul etmiyorum. Gazetecilik değil gazeteciliktir” dedi. ifadeleri kullandı.

Facebook gönderilerine yorum kısıtlama özelliği geldi

The Wall Street Journal henüz yorumlara yanıt vermezken, tüketicinin korunmasını denetleyen Ticaret Komitesi, Facebook ve yan kuruluşlarıyla ilgili raporlar hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı ve kimin suçlu bulunacağı merak konusu.

İddialar doğruysa ve Nick Clegg suçlu bulunursa skandal daha da büyüyecek. Bunun temel nedeni, Clegg'in 2010-2015 yılları arasında İngiltere'de başbakan yardımcısı olarak görev yapmasıdır. Uzun yıllar siyasette aktif rol oynayan tecrübeli isim, yaklaşık 8 yıl Liberal Demokratların liderliğini yapmıştı.

 


Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor?Facebook, ünlüleri topluluk kurallarından muaf mu tutuyor?
Facebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesaiFacebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesai

PAYLAŞ