İngiltere'de Instagram Yasaklandı mı? - Haberler - indir.com

İngiltere'de Instagram Yasaklandı mı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-28 12:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformları günden güne büyümeyi sürdürüyor. Hatta bazı sosyal medya platformları yüz milyonlarca kişi kullanıyor. Özellikle son dönemde büyük bir bağımlılık yaratan ve bazı kişilerin meslek bile edineceği bir platform haline gelmeye başladılar. Günlük yaşantımızda sürekli olarak Facebook ve Instagram gibi büyük sosyal medya platformlarını kullanıyoruz. Bu da bazı kullanıcıları olumsuz yönde etkiliyor. Bu durumun en büyük örneği; İngiltere tarafında yaşandı. Bu olay sonrasında İngiltere Sağlık Bakanı, Instagram ve diğer büyük sosyal medya platformlarına sert çıktı!

Instagram'dan Açıklama: Yemin Ederiz Gönderilerinizi Gizlemiyoruz

Instagram'da arşivlenen hikayeler nasıl silinir?Instagram'da arşivlenen hikayeler nasıl silinir?

İngiltere'de Instagram Yasaklandı mı?

2017 yılında yaşanan bir olay sonucunda 14 yaşındaki Molly Russel intihar etmişti. Yaşanan bu olay sonucunda, 14 yaşındaki çocuğun babası yapmış olduğu bir açıklamada; dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram'da yer alan zararlı içeriklerden dolayı psikolojisinin bozulduğunu belirtmişti. Bu olaylardan sonra, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, sosyal medya platformlarını uyardı. Hancock, Instagram veya benzeri platformları intihar ve kendine zarar verme videoları konusunda oldukça sert bir dille uyardı. Platformların bu şekilde içerikleri kaldırmadığı takdirde, ülke genelinde söz konusu olan sosyal medya platformlarının yasaklanacağı söyledi.

Konu ile ilgili BBC Andrew Marr programı içerisinde yer alan açıklamalarla gündeme gelen Matt Hancock, sosyal medya platformlarının bu uyarılara kulak asması gerektiğini belirtti. Ayrıca İngiltere Sağlık Bakanı, sosyal medya şirketlerini bir yasa tasarısı ile platformlarının yasaklanabileceğini de belirtti. Fakat bu şekilde bir yasak getirmek istemediğini söyleyen Matt Hancock, medyada yer alan bu içeriklerin bir an önce kalkması gerektiğine dair çağrılarda bulunmaya devam etti. Bildiğiniz üzere bu şekilde büyük olan sosyal medya platformlarında her zaman yararlı içerikler paylaşılmıyor. Belki günlük hayatınızda bu şekilde videolar görmüyor olabilirsiniz fakat bazı sayfalar kendine zarar verme konusunda birçok video paylaşıyor. Hatta bu sayfaların yüz binlerce takipçisi bile bulunuyor. Hal böyle olunca Instagram gibi yerlerde herhangi bir kullanıcının karşısına çıkma ihtimali de yükseliyor.

Eğer sosyal medya platformlarında bu şekilde zararlı içerikler yayınlanmaya devam ederse veya bu tarzda tehlikeli içerikler yer alırsa, İngiltere bu sosyal medya platformlarını yasaklamak için adım atmaktan çekinmeyecek.


İlgili uygulamalar
Instagram'da favori renk nasıl öğrenilir?Instagram'da favori renk nasıl öğrenilir?
Netflix'ten yeni Instagram özelliğiNetflix'ten yeni Instagram özelliği
Instagram'dan Açıklama: Yemin Ederiz Gönderilerinizi GizlemiyoruzInstagram'dan Açıklama: Yemin Ederiz Gönderilerinizi Gizlemiyoruz

PAYLAŞ