İngiltere parlamentosu Zuckerberg'i suçlu ilan etti - Haberler - indir.com

İngiltere parlamentosu Zuckerberg'i suçlu ilan etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-16 18:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylarda gündemi sarsan olaylardan Cambridge Analytica skandalı, Mark Zuckerberg'ün başına yeni belalar açmaya devam ediyor. Zuckerberg, bu konudan ötürü birçok kesimden tepki aldı ve insanların Facebook'a olan güvenlerinde ciddi bir sarsıntı oldu. yaşanan olayın etkileri hala sürmeye devam ediyor. son olarak Cambridge Analytica skandalı dolayısıyla, Mark Zuckerberg'ün İngiltere Parlamentosu tarafından yaşanan veri skandalına ilişkin soruların cevaplanması adına, İngiltere'de meclis komitesi karşısına çıkması talep edildi.  Zuckerberg bu teklifi reddetmiş ve yerine vekili CTO Mike Schroepfer'ı göndermişti. İngiltere, bu davranış üzerine açıklama yaptı ve Zuckerberg'ün ikinci bir çağrıda da gelmemesi üzerine,  Zuckerberg'ü suçlu ilan edeceklerini ve İngiltere'ye adım attığı anda, suçlu muamelesi göreceği söylenmişti.

Zuckerberg, ikinci çağrıyı da reddetti

İngiltere hükümetii Mark Zuckerberg'ün verkilinin gitmesinin ardından, bir çağrı daha gerçekleştirdi. İngiltere Zuckerberg'ün çağrıyı reddetmesi halinde suçlu bulunacağını, 'Gerçekleşen skandala karşılık aldığımız cevaplar son derece yetersizdi, Mark Zuckerberg'e olan davetimizi tekrar dile getiriyoruz. Kendisinin talebimize olumlu cevap vermesini umuyoruz, aksi takdirde İngiltereye adım attığı an kendisini bir suçlu gibi karşılayacağımıza dair şüphe yok.' sözleriyle ifade etti. Zuckerberg bu sözlere rağmen, İngiltere hükümetinin ikici çağrısını da reddetti. Zuckerberg, bu sözlere önümüzdeki günlerde İngiltere planının olmadığını, durumun ciddiyetinin farkında olduğunu ve İngiltere hükümeti ile bu durumu çözmek için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Bu yanıta çok sıcak bakmayan Medya Komitesi Başkanı Collins, Zuckerbeerg'in cevabına karşılık, 'uckerberg söyledikleri gibi konunun ciddiyetinin farkındaysa, palamento karşısına çıkarak soruları cevaplaması gerekir. Bu sorun sadece hükümet ile ilgili değil, Facebook kullanan 10 milyondan fazla vatandaşımızla da ilgili.' yanıt verdi. Şu an için durum değişmezse, Zuckerberg İngiltere'ye gittiği anda bir suçlu olarak görülecek.





PAYLAŞ