İngiltere kripto para borsaları kurallara uymuyor - Haberler - indir.com

İngiltere kripto para borsaları kurallara uymuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

FCA, İngiltere'de hizmet veren pek çok kripto para firmasının kara para aklama olaylarını önlemek ile ilgili olarak gereksinimlerini karşılayamadığını dile getirdi. 

İngiltere'nin Finansal Yönetim Otoritesi FCA, konu hakkında yapmış olduğu etkileyici açıklamalarla çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. FCA, İngiltere'de hizmet veren birçok kripto para firmasının kara para aklamayı önlemek adına gereklilikleri aktardı. İngiltere'de kripto ile ilgili faaliyet gösteren tüm işletmelerin Financial Conduct Authority'ye, yani FCA'e kaydolmaları gerekiyor. Bu sebeple de FCA, başvuruları şu an için onaylanmayan firmaların ticarete devam etmelerine izin vermek adına geçici olarak lisans rejimi sundu. Daha önce de kayıt olma işlemlerinin adına belirlenen son tarih 9 Temmuz iken bu tarih, 31 Mart 2022’ye kadar uzatıldı. 

PayPal, kripto para cüzdan desteği sunacakPayPal, kripto para cüzdan desteği sunacak

FCA konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, pek çok sayıda işletmenin kara para aklama düzenlemeleri bağlamında gerekli olan standartlara karşılık veremediklerini ve bunun da benzeri görülmemiş miktarda işletmenin başvurularını geri çekmesine sebep olduğunun altını çizdi. Uzatılan söz konusu bu tarih, kripto varlık firmalarının iş yapmaya devam etmesin izin verilirken, FCA'in sağlam bir değerlendirme yapmasına yardımcı olacak. Şu an için FCA'e kayıtlı gözüken sadece beş kripto para şirketi vardır. Bu şirketler arasında Tyler ve Cameron Winklevoss’un Gemini'si ve İngiliz girişim Ziglu yer alıyor. Geçici kayıt listesinde ise daha birçok başvuru olduğu dile getiriliyor.

Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar için denetlenme söz konusu değil ve durum böyle olunca da işlemleri yapan kişilerin kimlikleri de bulunamıyor. Bu da bu paraların kara para aklama ve siber saldırı gibi yasa dışı aktiviteler için uygun hale getiriyor. FCA, konuyla ilgili olarak yapılan denetimle bu durumu ortadan kaldırmak gerekiyor. FCA'nın aynı zamanda, birçok kripto para biriminin son derece spekülatif olduğu ve bu sebeple de hızla değer kaybedebileceği konusunda da insanları uyardığını da belirtmekte fayda vardır.


Binance'dan kripto para pazarını hareketlendirecek açıklamaBinance'dan kripto para pazarını hareketlendirecek açıklama
Hindistan kripto paraların önünü açtıHindistan kripto paraların önünü açtı
TCMB raporuyla kripto paraların riskleri listelendi           TCMB raporuyla kripto paraların riskleri listelendi           

PAYLAŞ