İngiltere, Huawei'ye 5G altyapısı için yeşil ışık yaktı - Haberler - indir.com

İngiltere, Huawei'ye 5G altyapısı için yeşil ışık yaktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-29 22:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde Huawei dendiğinde akla ilk gelen ABD ile arasındaki gerginlik oluyor. Huawei hakkında nihayi kararı Birleşik Krallık’ta değerlendirilmeye devam ederken İngiltere 5G konusunda Huawei’yle çalışacağını açıkladı!

Mayıs ayından beri ABD tarafından çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıya kalan Huawei 5G teknoloji denince akla gelen ilk isim. Altyapısıyla şuanda dünyanın en iyi hizmetini sağlayabilecek yapıya sahip olan şirketin çalışmaları ulusal güvenlik ihlali olarak görüldüğü için ABD ülkelerinde kullanılmayacağı resmi olarak açıklanmış hatta ABD yetkilileri, Huawei ile tüm bağını koparmak için bir yasa tasarısı sunmuştu. Yaşadığı zorlu süreç nedeniyle ABD ülkelerinde ciddi bir güç kaybeden şirketin altyapısının Birleşik Krallık’ın kullanıp kullanılmayacağı değerlendirme aşamasındaydı. Bugün İngiltere’den gelen karar ise Birleşik Krallık’ın Huawei’ye ılımlı yaklaştığını gözler önüne seriyor.

Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı!Huawei CEO’su Ren Zhengfei HarmonyOS'un telefonlara geleceğini resmi olarak açıkladı!

İngiltere Huawei’ye belirli şartlarla izin verdi

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri tarafından riskli internet sağlayıcısı olarak değerlendirilmiş olsa da İngilere hükümeti durumu pek de öyle görmüyor. Bugün yapılan açıklamada İngiltere hükümeti 5G alanında Huawei altyapısının ve şirket tarafından geliştirilmiş ürünlerin kullanılmasına izin vereceğini duyurdu. Ancak Huawei çalışmalarını bazı kısıtlamaları kabul ederek yapabilecek.

ABD’nin Huawei ile ilgili yeni planı ortaya çıktı

Bildiğiniz üzere İngiltere’de günümüzde hali hazırda dört büyük operatör şirketi 5G ağlarını kullanıyor. Huawei gibi yüksek risk taşıyan hizmet sağlayıcısı olarak nitelendirilen markaların geliştirilmiş olduğu ürünler ise hassas noktalardan uzakta tutulacak. Bu demek oluyor ki Huawei ülkenin asli (core) 5G ağının dışında olacak. İngiltere’nin almış olduğu kararla riskli olarak görülen markaların Pazar payı yüzde 35 olarak kısıtlandırılarak bu markaların ülke geneline yayılmasının önüne geçilmiş durumda. Bu durumda şirketin güvenirliliği hala kabul görmese de Huawei için bir gelişme olduğunu söylemek mümkün. Kısaca Huawei altyapısını ve ürünlerini ülkenin askeri tesisleri ve nükleer santral alanı gibi hassas bölgelerinin dışında tutacak.


Çin'deki virüs salgınından Huawei'yi de etkilendiÇin'deki virüs salgınından Huawei'yi de etkilendi
Huawei yasağına Birleşik Krallık karar verecekHuawei yasağına Birleşik Krallık karar verecek

PAYLAŞ