İngiltere Huawei'den Vazgeçmiyor - Haberler - indir.com

İngiltere Huawei'den Vazgeçmiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-24 14:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İngiltere Başbakanı Theresa May tarafından önemli bir anlaşma imzaladı. Söz konusu anlaşmada Çinli telefon üretici marka olan Huawei’nin ülkenin 5G altyapısı için çekirdek dışında kalan bölümlerine parça üretmesini sağlayan onayı vermiş oldu. Söz konusu bu materyaller arasında anten ve çeşitli ağ bileşenleri yer alıyor. Bu kadar May’ın başkanlık yapmış olduğu Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından onaylanmış oldu. Huawei ise İngiltere yönetiminden almış olduğu bu onay ile beraber 5G’ye geçiş sürecinde önemli bir müşteri kaynağı bulmuş oldu.

Huawei ile İngiltere Anlaştı

Huawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri AçıklandıHuawei'inin 2019 İlk Çeyrek Gelirleri Açıklandı

May tarafından imza atılan bu anlaşma çeşitli tepkilere de sebep oldu. Bu tepkilerin başında ise Çin yönetimi ile Huawei arasında bulunan ilişki olduğu belirtiliyor. Bu noktada 5G altyapısında Huawei ürünlerinin kullanılacak olunması şirketleri, vatandaşları ve kurumları siber saldırıya ve casusluğa karşı savunmasız bırakacağı belirtiliyor. İngiltere’nin siber saldırılara karşı verdiği mücadelenin kurumu olan GCHQ’nun başı Jeremy Fleming ise daha öncelerinde Rusya ve Çin’den gelecek olan siber saldırılar ile uyarılarda bulunmuştu. Bu anlaşma ile beraber Fleming Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya ve ABD’nin istihbarat yetkilileri ile konuşma gerçekleştirdi.

Diğer istihbarat isimlerinin de 5G altyapı ürünleri için Huawei kullanılacak olması çeşitli endişelere sebep olmuş durumda. Huawei’nin yetkisi en aza indirgenerek tehlikenin de minumuma çekilmesi bekleniyor. İngiltere’nin açıklamış olduğu bu karar Fleming’in diğer ülkeler için almış olduğu kararlardan farklı bir alanda bulunuyor. ABD’de tarafında ise Trump yönetimi Huawei ile çalışılmaması için ciddi bir gayret gösteriyor. Yeni Zelanda ve Avustralya’da ürün ve telekomünikasyon altyapısında Huawei kullanmama kararı alırken Yeni Zelanda tarafında şirketlerin 5G altyapıları için Huawei ile çalışmaları yasaklanmıştı.

Bakalım Huawei şirketine olan bu yaklaşım nasıl sonuçlar doğuracak göreceğiz.


Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi AçıklamaKatlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama
Huawei Brezilya Telefon Pazarına Tekrar GiriyorHuawei Brezilya Telefon Pazarına Tekrar Giriyor

PAYLAŞ