İngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyor - Haberler - indir.com

İngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-06 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

ABD'nin ardından İngiltere de Huawei 5G ekipmanları için hızla adım atıyor. Daha önceden de ortaya çıkan haberlere göre İngiltere'nin, ABD'nin istediği gibi firmaya karşı cephe aldığı ortaya çıkmıştı. Fakat bu kadar değişikliği de şaşırtmıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, açıkça firma için verdikleri desteği dile getirmişti. Fakat bundan aylar sonra İngiltere tarafından atılan adımlar, İngiliz Başbakanının açıklamalarının tam tersi olmuş durumda.

İngiltere, Huawei 5G donanımlarını sökmeye hazırlanıyor

Huawei işlemci stoğu hakkında açıklama yaptıHuawei işlemci stoğu hakkında açıklama yaptı

5G teknolojisi için dünyanın birçok noktasında çalışmalar hızla devam ediyor. Bu alanda da önce şirketlerden biri olan Huawei, ABD tarafından yaptırım ve ambargo gibi durumlarla karşı karşıya geliyor. ABD'nin yakın ilişkiler içerisinde olduğu ülkelerden de bu yönde adım atmasını istemesiyle beraber İngiltere, Huawei kullanmaya bırakıyor. İngiltere halihazırda 5G bağlantısını kullanmaya başlamış durumdadır. Fakat sahada kurulu olan 5G baz istasyonlarının çoğu Huawei üretimi donanım ve araçlarla kuruludur. Şimdi alınan bir karar doğrultusunda, kullanımda olan 4G istasyonlarından Huawei ürünleri sökülecek. Bu sayede ABD’nin isteği de gerçekleşmiş olacak.

The Telegraphb tarafından yayınlanan raporda, içinde bulunduğumuz sene içinde işlemlerin başlayacağı belirtiliyor. 6 ay içerisinde de İngiltere içinde yer alan bütün Huawei 5G ürünlerinden arındırılmış bir 5G altyapısının kurulması amaçlanıyor. Fakat kullanımı bırakılan ürünler yerine nasıl bir çözüm getirileceği ise belli değildir.  Huawei cephesinden de konuyla ilgili açıklama var. Firmaya göre İngiltere’nin onlara güvenmemesi için bir sebep bulunmuyor.


Huawei yeni güncellemesini yayınladıHuawei yeni güncellemesini yayınladı
Huawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyorHuawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyor
ABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyorABD ZTE ve Huawei'yi ulusal güvenlik tehdidi olarak görüyor

PAYLAŞ