İngiltere, Çin ve ABD’de en çok satılan telefonlar - Haberler - indir.com

İngiltere, Çin ve ABD’de en çok satılan telefonlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-20 22:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Her ay en çok satılan telefonlar hakkında rakamlar ortaya çıkıyor. Bazı akıllı telefonlar kamera performansı ile ön plana çıkarken bazı telefonlar da fiyatlarına göre oldukça yüksek performans sundukları için ön plana çıkabiliyor. Bunların yanında oyun oynatma performansı, pil ömrü ve bunun gibi pek çok değişken bulunuyor. Peki, yeni yayımlanan bir istatistiğe göre ABD'deki, Çin'deki ve İngiltere'deki akıllı telefon kullanıcıları hangi telefonları tercih ettiler?

En çok satılan telefon modeli hangisi oldu?

iOS ve  Android kullanıcıları ülke bazında bakıldığında değişkenlik gösteriyor. Özellikle de ABD ve Avrupa taraflarında iOS üstünlüğü daha çok hakimken, Asya ülkelerine doğru gelindikçe Android telefon kullanıcılarında önemli artışlar görülüyor. Bu da istatistik tarafında Android'in dünya çapında en fazla kullanılan ve popüler olarak işletim sistemi olmasına sebep oluyor gibi dursa da yine de işler biraz değişmeye başlamış gibi görünüyor.

Apple yeni 30W USB-C güç adaptörünü duyurduApple yeni 30W USB-C güç adaptörünü duyurdu

Araştırma şirketi Counterpoint tarafından paylaşılan bazı istatistikler, iPhoneların hakimiyetinin yakın zaman içinde son bulmayacağını gösteriyor. Toplamda 8 ülkenin akıllı telefonlarda hangi modelleri tercih ettiğini açıklayan şirket, Apple hakimiyetini gözler önüne seriyor.

ABD'ye bakıldığı zaman iPhone 11 ailesinin önemli bir üstünlük kurduğunu görebiliyoruz. ABD'de en fazla satılan 5 akıllı telefon modeline bakıldığı zaman yüzde 16 ile ilk sırada iPhone 11'in yer aldığı görülüyor. 

Onu ikinci sırada yüzde 6 ile teknoloji devi Samsung, Galaxy A10e ile takip ediyor. Üçüncü sırada da yine Samsung, Galaxy A20 ile karşımıza çıkıyor. Sırasıyla dördüncü ve beşinci telefon modelleriyse; iPhone XR ve iPhone 11 Pro Max oluyor.

Bu durum pek de şaşırtıcı değil. Apple yıllardır ABD tarafında üstünlüğünü koruyor. İngiltere'deki kullanıcı tercihlerine gelecek olursa durum şöyle. Avrupa'da bir süredir Samsung ve Huawei rüzgarı hakim olsa da yeni istatistiklere göre bu rüzgar sert bir şekilde kesilmiş görünüyor.

Zira yüzde 12'lik satış ile Apple'ın iPhone 11'i ilk sırada bulunuyor. İkinci, üçüncü ve dördüncü sırada yüzde 5 ile ortak bir yüzdeye sahip olan  iPhone XRiPhone SE ve iPhone 7 yer alıyor. Beşinci sırada ise Samsung Galaxy A71 yer alıyor.

Çin'deki satış durumlarına baktığımız zaman yine zirvede Apple olduğunu görüyoruz. Yayımlanan yüzdelik dilimler ülke pazarında yer alan yüzlerce marka olması yüzünden çok daha küçük duruyor. Rakamlara göre, Çin'de bile yüzde 4 oranında iPhone 11 satışı hakim. Daha sonra onu yüzde 3 ile Oppo A8Huawei Honor 9X, Vivo Y3 takip ederken beşinci sırada yüzde 2’lik bir oranla Huawei Mate 30 5G takip ediyor.



PAYLAŞ