İngiltere bilişim pazarına yeni isimler arıyor! - Haberler - indir.com

İngiltere bilişim pazarına yeni isimler arıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 13:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İngiltere için son zamanlarda dijital sektörün bir hayli büyüdüğü gözüküyor. Ülkemiz için ise Ankara Anlaşması gerçekleştirildiğinden beri İngiltere bilişim sektöründeki iş fırsatlarının arttığını söyleyebiliriz. Özellikle iş faaliyetlerini yurtdışında sürdürmek isteyenler için İngiltere tercih edilebilir noktalardan biri haline geliyor. Özellikle İngiltere bilişim sektörü diğer Avrupa ülkelerinin bilişim sektörüne ayırdıkları sermayeden çok daha fazla bir bütçe ayırıyor. Bu alanda bilişim teknolojisi sadece Avrupa değil genel global pazarda  büyümeye devam ediyor. Ulusal istatistik ofisi verilerine göre bilgisayar danışmanlığı ve bilgisayar programcılığı sektörünün değeri bir hayli yükselerek 2017’de 100 milyar pounda yaklaşmış durumda. Ayrıca sektördeki beceri eksikliğinden ötürü büyümenin olumlu bir şekilde etki gösterdiği de belirtiliyor.

İngiltere Bilişim Sektöründe Çalışma Fırsatı

LG G8'in tanıtımı 24 Şubat'ta olabilirLG G8'in tanıtımı 24 Şubat'ta olabilir

Bilişim pazarında İngiltere’nin ülkemizde Ankara Anlaşması sayesinde Türk vatandaşlarına çalışma yönünden çeşitli kolaylıklar sağlanıyor. Ayrıca Türkiye’de bu alanda bulunan yetenekler için İngiltere’nin cazip fırsatlar sunduğu ve bu durumun olumlu bir gelişme olduğu belirtiliyor. Baktığımız zaman Londra’da yer alan teknoloji marka müşterilerinin yüzde 33’ü İngiltere dışında bulunuyor. Silikon Vadisi’nde yüzde 30 ve Pekin’de ise bu oran yüzde 7 seviyesinde oluyor. Küresel bağlantılardan ötürü İngiltere teknoloji sektörü ekonomik anlamda 2.6 kat daha hızlı bir büyüme gerçekleştirebiliyor.

2014’ten 2017’ye kadar dijital teknoloji pazarı yüzde 13.2 artış sağlarken sektörde bulunan işçileri de ortalama çalışan başına 10.000 pound daha üretken olmuş durumda. Diğer teknolojik beceri işlerine göre daha yüksek maaşların vadediyor. Teknoloji tabanlı kariyer sitelerine göre freelancer programcı arayan iş ilanı verilerine göre C#, Phyton, Javascript, SQL ve Java en popüler programlama dilleri arasında yer alıyor. Java programcılarının günlük ortalama gelirleri ise 525 pound olurken C# için 450 pound ve Phyton ise 525 pound olarak belirleniyor.

Türkiye’den dünyaya açılmak isteyen kişi ve şirketler için ise Lexlegal Global hem İngiltere hem de dünya geneli için izlenmesi gereken yolları kullanıcılara anlatıyor.  


Mozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici EkleyebilirMozilla, Firefox Focus'a Reklam Engelleyici Ekleyebilir
Xiaomi Katlanabilir Modeli İki Kere KatlanacakXiaomi Katlanabilir Modeli İki Kere Katlanacak
Türkiye'de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap verebiliyor?Türkiye'de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap verebiliyor?

PAYLAŞ