Influencer Marketing’de Başarı İçin 3 Kural - Haberler - indir.com

Influencer Marketing’de Başarı İçin 3 Kural

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-20 14:01:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

10 milyar dolarlık bir ekonomi yaratan Influencer Marketing, rekabetin de arttığı alanlardan birisi. Influencer Marketing’de başarı için 3 kural ile başarınızı arttırabilirsiniz.

Son dönemlerin en gözde sektörlerinden birisi olan influencer marketing, elde ettiği popülerlik ile büyümesini sürdürüyor. Sektöre yönelik yapılan analizlerde 2021 yılı itibariyle 15 milyar dolarlık bir piyasanın oluşması bekleniyor.  Daha fazla influencer katılımı ile artan rekabet, mikro influencerları daha fazla ön plana çıkarıyor.

Korona virüs influencer marketingi destekledi

Korona virüs her ne kadar dünya genelinde hayatın her alanında olumsuzlar yaşatsa da online alışverişin artmış olması, influencer marketing ve sosyal medya pazarlama konusunda firmaları da harekete geçirdi. Sosyal medyaya yüzde 70 oranında daha fazla ilgi gösterilmesi, kullanıcı ve etkileşimlerin artması sektörün büyümesine de olumlu bir etki yaptı. Fenomen sayısı 2021 yılı itibariyle 38 milyonu aşmış durumda. Bu rekabette farklı olmak ve başarıya ulaşmak isteyenlerin ise eski dönemlere göre çok daha fazla çaba sarf etmesi gerekiyor. Influencer Marketing’de başarı için 3 kural ile fark yaratabilmek mümkün.

Stratejiyi doğru belirleyin

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde influencer marketing için öncelik strateji. Mevcut dijital kanala uygun bütçe ve çalışma stratejisine ihtiyaç duyan firmaların, aynı zamanda çalışmaların sonuçlarını da iyi şekilde analiz etmesi gerekiyor. Doğru oluşturulmuş bir strateji ile firmaların başarıya ulaşması mümkün olurken, sadece reklam olması adına yapılacak bir influencer marketing ile hedefin yakalanması oldukça zor.

Hedefi Doğru Belirleyin

Uzmanların değerlendirmeleri, özellikle sektöre yabancı firma ve kişilerin destek alması gerektiği yönünde. Çalışmaların yüksek bütçeler üzerinden gerçekleşmesi, doğru stratejinin yanı sıra doğru bir hedeflemenin de yapılmasını gerektiriyor. Markaların reklam bütçelerinin yüzde 20’sini elde etmeyi başaran influencer marketing için bu nedenle bütçeler de artıyor. Stok, hangi ürün ile satış yapılacağı, etkileşimlerdeki hedeflerin neler olduğu firmalar tarafından ayrı ayrı belirlenmeli.

Mikro Fenomenler Tercih Sebebi

Influencer marketing için son dönemlerde ön plana çıkan akım mikro fenomenler. Hedef kitleye uygun mikro fenomenler ile daha fazla satış elde edebilmek mümkün olurken tercih edilecek fenomenin hedef kitle ile uygun olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli. Kitlenin davranışları, önceki influencer marketing çalışmalarının nasıl sonuçlandığı ve etkileşimleri doğru seçimler için değerlendirilmeli.





PAYLAŞ