Infinix 160W hızlı şarj adaptörünü duyurdu - Haberler - indir.com

Infinix 160W hızlı şarj adaptörünü duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 12:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Xiaomi’nin ardından hızlı şarj konusunda yeni bir gelişme Infinix’ten geldi. Şirketin 160W hızlı şarj adaptörü görüntülendi.

Türkiye'de çok fazla bilinmese de Nijerya, Mısır ve Endonezya gibi ülkelerde etkin bir şekilde kullanılan Infinix adlı akıllı telefon şirketi, hızlı şarj konusunda önemli bir aşama kaydetti. Şirket tarafından üzerinde çalışmaların sürdüğü 160W hızlı şarj adaptörünün fotoğrafları paylaşıldı. Mevcut gelişme ile kısa süre içerisinde telefondaki şarj sürelerinin çok daha kısa hale geleceği şimdiden görüldü.

Şirket tarafından yapılan çalışmalar, XDA Developers’da bir rapor olarak yer buldu. Rapora göre Infinix 160W hızlı şarj cihazı, telefonların saniyeler içerisinde şarj olmasını sağlayacak kapasitede. Kısa süre içerisinde geniş bir lansman ile duyurulması beklenen mevcut yenilik, akıllı telefon ve diğer cihazlardaki şarj sorunlarını tamamen ortadan kaldırabilir.  Şirketin geliştirildiği hızlı şarj adaptörü ile ilgili paylaşılan ilk görsel şöyle;

Xiaomi sonrasında Infinix

Infinix’ten daha önce bu alanda resmi tanıtım yapan Xiaomi 4000 mAh kapasiteye sahip bataryayı 8 dakika içerisinde şarj etmeyi başarmıştı. 200W kablolu şarj adaptörü geliştiren Xiaomi sektörde öncülerden birisi olurken, sektörde rekabet edebileceğini de göstermişti.

Infinix tarafından tanıtımı yapılan adaptörün ilk olarak hangi modellerde destekleneceği şu an için netlik kazanmış değil. Ancak oldukça güçlü bir cihaz olarak dikkat çeken şarj adaptörünün akıllı telefonların yanı sıra Windows işletim sistemli dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabileceği düşünülüyor. Özellikle kısa bir süre öncesinde Windows dizüstü bilgisayarlar da satmaya başlayan şirket, bu konuda daha iyi bir deneyim sunabilmek adına şarj hızlı şarj desteği sağlayabilir. Ancak beklenildiği gibi mevcut teknolojinin telefonlarda kullanılmaya başlanması, şirketin Vivo ve Oppo gibi rakiplerine karşı pazarda önemli bir avantaj elde etmesini sağlayacak. Zira Vivo tarafından bugüne kadar hızlı şarj konusunda çıkılabilen en üst seviye 120W olurken, Oppo 125W çözümleri sunmuştu. Tüm bu rakamları geçmeyi başaran ve daha hızlı bir şarj imkanı sunan Infinix ise 160W ile oldukça iddialı durumda.

Mevcut sızdırma sonrasında şimdi şirket tarafından özel bir tanıtım ile teknolojinin duyurulması bekleniyor.





PAYLAŞ