İndirirken oynama özelliği Android telefonlar için gelebilir - Haberler - indir.com

İndirirken oynama özelliği Android telefonlar için gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Mobil oyunlar artık kullanıcılar için akıllı cep telefonların vazgeçilmez eğlencesidir. PUBG Mobile, Fortnite ve Call of Duty: Mobile adlı oyunları akıllı cihazlara indirmek zaman zaman uzun sürebilir. Konsol oyunlarının en sevilen özellikleri arasında yer alan indirirken oynama özelliği Android telefonlar için de yeni özellik olarak sunulabilir. Söz konusu bu özelliğin gelmesiyle oyuncuların indirme işleminin tamamlanması için uzun süre beklemesine gerek yoktur. Oyuncular bu sayede oyun daha indirilirken oyuna başlayabilecekler. 

Android telefonlar için indirirken oynama özelliği gelebilir

Oynamak için sabırsızlandığınız bir oyunu mobil cihazınıza indirmeye başlıyorsunuz ve onu indirirken beklemeden oynamak istiyorsunuz fakat şu an ki sistemlerle maalesef bu mümkün olmuyor. Google bu duruma bir çözüm bulmak adına yeni bir sistem üzerinde çalışmaya başladı. Özel bir dosya sistemini kapsayan bu çalışma, akıllı cep telefonlara uygulama ya da oyun indirirken aynı zamanda bu içeriklerin çalışmasına da izin verilecek bir özellik olarak biliniyor. Şu an için Google'ın üzerinde çalıştığı bu dosya sistemi, ikili ya da kaynak dosyaları arasında gerçekleşen veri alışverişini yani indirme işlemi esnasında aynı zamanda o programın açılmasını ve hatta kullanılmasına da izin veren Linux tabanlı bir sanal dosya sistemi olarak tanımlanıyor. 

Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!Google ve Facebook hesaplarını çalmaya odaklanan tehilkeli 9 Android uygulaması!

Bu özelliği daha çok Microsoft ve Sony'nin oyun konsollarında sunduğunu görülmüştü. Oyunun indirilme işlemi henüz tamamlanmadan, oyuna girilmesi ve oynanması bu şekilde mümkün kılınıyor. Google ise bu prensibe benzer bir sistem benimseyerek kullanıcılara gelişmiş bir kullanım sunuyor. Uygulama ya da oyun indirme işlemi devam ederken aynı zaman bu indirilen içerik açılabilecek. Söz konusu bu özellik şu an için Google’ın Pixel 4 XL akıllı telefonunda test ediliyor. Kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayacak olan bu özellik beklendiği gibi sonuç verirse muhtemelen yeni Android güncellemesinde getirilecek. Bu sayede de özellik aktif hale getirilecek. 

 


Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor!Bluetooth'da tespit edilen açık Android kullanıcılarının verilerini riske atıyor!
Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!Google'dan şaşırtan hata! Android 11'in geliştirici sayfası yayınlandı!
iOS ve Android'de Apple Music verileri nasıl silinir?iOS ve Android'de Apple Music verileri nasıl silinir?

PAYLAŞ