İnanması güç ama Google Shopping kapanıyor! - Haberler - indir.com

İnanması güç ama Google Shopping kapanıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 14:11:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İnternet alışverişleri günümüzün artık vazgeçilmezleri arasındadır. İnternet üzerinden alışveriş yapıldığında, aranılan ürüne hızlı ve kolay bir şekilde ulaşılmak isteniyor. Bu bağlamda reklamverenler de aynı ürünleri tanıtmak ister. Bu nedenle Google, kullanıcılara binlerce büyük, küçük satıcı ile her iki taraf için de faydalı olacak şekilde alışveriş reklamları gösterir. Konuyla ilgili olan veriler bu reklamların, reklamverenler için neredeyse yüzde 20 daha etkili olduğunu, maliyetleri düşürdüğünü ve geri dönüşlerin de bu doğrultuda arttırıldığını gösteriyor. Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 82'si, sonuçlar sayfasının Alışveriş Reklam Birimi ile daha faydalı olduğunu düşündüklerini aktarıyor. 

Bu yılın başlarında Rekabet Kurumu Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servislerine (AKS) eşit hareket edilmesi yönünde bir karara vardı. Yanıt olarak ise Rekabet Kurumu’na (RK), satıcılardan Alışveriş reklamlarının gösterilebilmesi için AKS’lere Google Alışveriş’le aynı fırsatı sağlayacak ve Alışveriş reklamlarının ürün kalitesini hem kullanıcılar hem de satıcılar için sürdürülebilir kılacak bir dizi tedbir sunuldu. Söz konusu bu tedbirler Alışveriş reklamları için Avrupa’da 600’den fazla AKS’nin katılımıyla 3 yıldır başarıyla uygulanan tedbirlere çok benzer bir çözüm yolu içeriyor. 

Google işletme kaydı nasıl yapılır ?Google işletme kaydı nasıl yapılır ?

Fakat sunulan bu çözüm önerilerinin Türkiye için kabul edilebilir olması şu aşamada belirsizliğini koruyor. Bu nedenle de, yapılan faaliyetlerin yasal bir çerçevede sürdürebilmek ve müşterilere hazırlık yapabilmeleri için yeterli süreyi sağlamak için, maalesef 10 Ağustos 2020 tarihinden bu güne kadar Alışveriş reklamlarını Google'ın Türkiye'deki arama sayfaları kaldırılacak. Bu kolay alınmış olan bir karar değil, bunun tüketiciler ve AKS'ler için daha az bir seçeneğe ve daha düşük bir kalite deneyimine sebep olacağı düşünülüyor. Uygulanabilir bir çözüm bulmak adına RK ile beraber ortak bir çalışma sürdürülecek. 

Yılın en yoğun alışveriş yapılan aylarının yaklaşmasıyla, bu durumun müşterilerin satışlarına yönelik etkisini en aza indirmek üzere onlarla beraber çalışma sürdürülecek. Tüketiciler mevcut bilgilere ulaşmak için Google Arama'yı, satıcılar da müşterilerine ulaşmak için diğer reklam formatlarını kullanmaya devam edecekler. Bu sorunları gelecek aylarda çözüme kavuşturmayı ve RK ile Alışveriş reklamlarını Türkiye'ye tekrar getirebilmeyi sağlaşma yapılması umuluyor. Konuyla ilgili gelişmeler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler sunulması ve çeşitli gelişimlerin yaşanması bekleniyor. 

Kaynak: Aramamotoru.com


Google Classroom Nedir ?Google Classroom Nedir ?
Steve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava ettiSteve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava etti
Google Search Console nedir ?Google Search Console nedir ?

PAYLAŞ