IMF başkanı, teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği tehlikelerden bahsetti - Haberler - indir.com

IMF başkanı, teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği tehlikelerden bahsetti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-26 11:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

New York'ta düzenlenen 2018 Bloomberg Küresel İş Forumu'da teknolojinin gelişimi hakkında konuşma yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "7 yıl önce IMF'ye başladığımda, finansal teknoloji (fintech) sözü kullanılmıyordu. Bugün ise finans sektöründen bankacılığa oldukça yaygınlaştı. Ancak fintech'in yararları olduğu gibi zararları da var." şeklinde konuştu. Mobil bankacılığı örnek olarak gösteren Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "Fintech sayesinde birçok Sahraaltı Afrika ülkesinde, özellikle de kadınlar, küresel finansal sisteme erişimi sağlanıyor." dedi. 

"Fintech, tehditlerle de ilişkilendiriliyor."

Finansal sektördeki teknolojik gelişmelerin bunu sağladığını ve internet üzerinde yasa dışı yollarla yapılan kripto ticaretinin de fintech sayesinde öne geçirildiğinin altını çizen Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, dünya genelinde hızla yaygınlaşan ve kısa sürede popüler hale gelen kripto para üzerinde fazlasıyla durdu. Finans sektöründe teknolojinin yaygınlaşmasının üretimi artırdığına dikkat çeken Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, "Fintech, tehditlerle de ilişkilendiriliyor. Yapay zeka (Artificial Intelligence - AI) nedeniyle milyonlarca kişilik istihdam kaybolma riskiyle karşı karşıya. Ancak, yapay zekanın net olumlu etkisinin olacağını savunanlar ve istihdama katkıda bulunacağını söyleyenler de var." şeklinde konuştu. 

Geliştirilen yapay zekalardan ötürü işsizlik oranlarında, daha çok artış gözlemlendi

IMF tarafından kısa bir süre içerisinde yapay zeka ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) hakkında bir rapor yayınlanacağını ifade eden başkan, geliştirilen yapay zeka nedeniyle dünyada milyonlarca kişilik istihdam kaybı yaşandığını vurguladı. Lagarde, gerçekleşen bu olaydan dolayı ise kadınların erkeklerden daha çok etkileneceğini söyledi 

 

 

 





PAYLAŞ