iMessage üzerinden gazetecilere siber saldırı gerçekleştirildi - Haberler - indir.com

iMessage üzerinden gazetecilere siber saldırı gerçekleştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-22 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz haftalarda 37 gazetecinin siber saldırı ile karşı karşıya geldikleri ortaya çıkmıştı. Gazetecilere yapılan u siber saldırının hangi yöntemler kullanılarak yapıldığı açıklandı. Saldırıyı gerçekleştiren hackerlar, iMessengenda bulunan bir açık sayesinde hackledikleri telefonlardaki tüm kişisel bilileri sunuculara aktardı. 

Gazeteciler, iMessage açığına sızan hackerlarla karşı karşıya kaldı

Toronto Üniversitesi tarafından hazırlanan bir raporda Temmuz ve Ağustos aylarında gazetecilere siber operasyon gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Hükumet tarafından gerçekleştirilen bu operasyonda ana hedefin ise El Cezire adlı bir basın kuruluğu da dile getirildi. 

iPhone'da iMessage çalışmıyor sorunu nasıl düzeltilir?iPhone'da iMessage çalışmıyor sorunu nasıl düzeltilir?

El Cezire başta olmak üzere birçok haber kuruluşuna da gerçekleştirilen bu saldırıdan 37 gazetecinin etkilendiği raporlarda yer alan bilgilerdendir. Aynı zamanda söz konusu bu raporda incelenen farklı cihazların da Ekim ve Aralık 2019 aylarında benzer saldırıya maruz kaldığının altı çizildi. Söz konusu bu saldırının NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus adlı bir casus yazılım ile gerçekleştirildiğini dile getiren güvenlik araştırmacıları, saldırıya maruz kalan gazetecilerin ise iMessage açığı ile hacklendiğinin altını çizdi. Güvenlik araştırmacıları, iOS 13.5.1 ve altı sürüm kullanan kişilerin invisible zero-click exploit adı verilen saldırı türüyle hacklendiğini açıkladı.

Ortamdaki sesleri şifreli telefon görüşmeleri, konum bilgileri ve fotoğraflar ilk etapta olmak üzere daha birçok bilginin sızdırılmasını sağlayan bu casus yazılım, sisteme girdikten sonra sunucuya yüzlerce MB veri yüklemeye başladığı da belirtildi. 

Söz konusu bu açığın iOS 14 sürümünde çalışmadığını belirten güvenlik araştırmacıları, kullanıcıların güncel iOS sürümünü kontrol etmeleri ve kurmaları yönünde uyarıda bulundur. Bu konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Apple, "Kullanıcılarımıza güncel iOS sürümünü kullanmaları gerektiğinin her zaman altını çiziyoruz. Toronto Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen analizi doğrulamamız mümkün değil." ifadelerini kullandı. Gazetecilerin karşı karşıya kaldığı bu siber saldırı olayı ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


iMessage'da YouTube Videosu göndermenin hızlı yoluiMessage'da YouTube Videosu göndermenin hızlı yolu
Google Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandıGoogle Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandı
iMessage rakibi RCS Türkiye'de kullanıma sunulduiMessage rakibi RCS Türkiye'de kullanıma sunuldu

PAYLAŞ