IMD nedir ve ne işe yarar ? - Haberler - indir.com

IMD nedir ve ne işe yarar ?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 11:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Internet Download Manager olarak da bilinen ve bir yazılım olan IMD hakkında merak edilen her şey…

İnternetten dosya indirmek için kendinize uygun bir yazılım arıyorsanız, Internet Download Manager yani IDM, bu konuda size yardımcı olacak programlardan birisi. İnternetten dosya indirmek isteyen birinin önceliklerinden birisi, dosyanın indirilme hızıdır. IDM’i bu konuda değerlendirirsek, dosya indirme hızında 5 kat daha iyi bir deneyim sunduğunu söylemek mümkün.

IDM nedir ve özellikleri nelerdir?

Bir dosya indirme yazılımı olan IDM (Internet Download Manager) , kullanıcılarına en iyi indirme deneyimini sunmayı amaçlar. İndirme hızıyla birlikte, indirme işleminizi istediğiniz zaman duraklatabilir, istediğiniz zaman yeniden başlatabilirsiniz. Ayrıca, daha sonra indirmek istiyorsanız, bunun için bir zamanlama seçeneği de sunuluyor.

İndirme işlemi esnasında, internetin kopması ya da elektriklerin kesilmesi gibi, müdahale edemeyeceğiniz kesintiler yaşarsanız, yeniden bilgisayarınızı açtığınızda, indirme işlemine kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

IDM’in size tanığı bir diğer kolaylık da bazı dosya sunucularının indirme hızını sınırlandırması üzerine. Bilindiği üzere bazen, internet hızınız ne kadar iyi olursa olsun, dosya yöneticisi dosyanın hangi hızda inmesine izin veriyorsa, o hızda indirmek zorunda kalırsınız. IDM ise birden fazla açtığı bağlantı kanalları sayesinde, paralel indirme imkanı sunar ve dosyanızı yine normalden daha hızlı indirebilirsiniz.

IDM’i nasıl kullanırım? IDM ile nasıl dosya indiririm?

Ücretli bir yazılım olan IDM’in kullanımı oldukça kolaydır. Öncelikle program indirilirken, karşınıza çıkan pencerelerde “ileri” seçeneğini seçin ve son olarak “son” seçeneğine basıp, program kurulumunu tamamlayın. Örneğin, IDM aracılığı ile bir video indirmek istiyorsunuz. Bunun için internet tarayıcınızdan videoyu bulun ve daha sonra videonun üzerinde sağ tıklayın. Çıkan seçenekler arasından “IDM ile indir”i seçin. IDM sonrasında sizin için dosyayı indirmeye başlayacaktır. IDM eklentisini  Chrome, FireFox, Internet Explorer tarayıcılarınıza yüklediğinizde, program direkt olarak 3GP  AAC  M4V MKV MOV MP3 MP4 MPA MPE MPEG MPG uzantılarının hepsini indirebilir. Bu özellik dolayısıyla, video sitelerinde videoları izlerken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu durumu çözmek için yapmanız gereken şey;

Öncelikle IDM’ açın, daha sonra İndirmeler seçeneğini seçin. Buradan da dosya türlerini seçin ve aşağıdaki dosya türlerinin indirilmesini otomatik başlatı tercih edin ve işleminizi tamamlayın. Bu işlem, 3GP 7Z AAC ACE AIF ARJ ASF AVI BIN BZ2 EXE GZ GZIP IMG ISO LZH M4A M4V MKV MOV MP3 MP4 MPA MPE MPEG MPG MSI MSU OGG OGV PDF PLJ PPS PPT QT R0* R1* RA RAR RM RMVB SEA SIT SITX TAR TIF TIFF WAV WMA WMV Z ZIP türlerinin otomatik olarak indirilmesinin önüne geçecektir.





PAYLAŞ