İmaj seçiminde sosyal medya kötü bir örnek - Haberler - indir.com

İmaj seçiminde sosyal medya kötü bir örnek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 09:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini araştırmak adına yapılan yeni çalışma, sosyal medyanın imaj konusunda gençlere kötü örnek olduğunu ortaya çıkardı. İşte konuyla ilgili detaylar. 

Sosyal medyanın yeni çılgınlığı kazaya neden oldu 

Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl?Sosyal medya hesaplarındaki sahte hesapları araştıran rapor yayınlandı. Peki sonuçlar nasıl?

Selfie Harm ile yapılan bir araştırmada, sosyal medyanın rol model konusunda gençleri nasıl etkilediği ve bu etkileşimin gençlerin hayatında nasıl bir yönlendirme yaptığı incelendi. Benzer konularda sosyal medyanın etkileşimi sürekli eleştirilen bir nokta olurken, projenin sonuçları da bu eleştirileri destekler nitelikte.

Selfie Harm nasıl gerçekleştirildi?

Proje, 13 ile 19 yaşları arasındaki gençlere yönelik gerçekleştirildi. Yapılan çalışmada profesyonel bir fotoğrafçı tarafından fotoğrafları çekilen gençlerin fotoğraflarını istediği şekilde düzenlemesine izin verildi.

Düzenlemeler sonrasında ortaya çıkan fotoğraflar üzerinden çeşitli incelemeler yapıldı. Ortaya çıkarılan durum ise gençlerin ro9l modellerini örnek aldığı ve görünüm olarak da onlara benzemeye çalıştığı.

Gençlerin büyük bir bölümü, daha küçük bir burun, daha büyük gözler, parlak bir ten tercih ederken bu durumun Snapchat Dismorfiyası olarak adlandırıldığı açıklandı. Rankin adındaki fotoğrafçı konuyla ilgili detayları sosyal medya hesabından yararken paylaşımına şu notu düştü; “En son serim, Selfie Harm için. Gençleri fotoğrafladım & görseli ‘sosyal medyaya hazır hale gelene kadar’ düzenlemeleri ve filtreler koymaları için onlara verdim. İnsanlar idollerini taklit ediyor, gözlerini büyütüyor, burunlarını küçültüyor ve tenlerini parlaklaştırıyor ve hepsi de sosyal medya beğenileri için. Bu da neden FOMO (Bir şeyleri kaçırma korkusu), mutsuzluk, yüksek anksiyete ve Snapchat dismorfiyası dünyasında yaşadığımıza dair bir başka sebep. Sosyal medyanın insanların kişisel imajlarına verdiği hasarı kabul etmenin zamanı.” 

Konuyla ilgili durumun sosyal medya ve internet ile birlikte ortaya çıktığı net bir şekilde görülürken uzmanlar bu durumun ilerleyen yıllarda çok daha büyük sonuçlar yaratacağını söylüyor.

Brad Smith 2019'da Teknoloji Dünyasını Bekleyen Tehlikeleri Anlattı


Bu Hafta İstanbul'a Gelecek Olan 11 Sosyal Medya ÜnlüsüBu Hafta İstanbul'a Gelecek Olan 11 Sosyal Medya Ünlüsü
Sosyal medyanın yeni çılgınlığı kazaya neden olduSosyal medyanın yeni çılgınlığı kazaya neden oldu
USMED Başkanı; gelecek seçimde sosyal medya fenomeni başkanlar görebiliriz dediUSMED Başkanı; gelecek seçimde sosyal medya fenomeni başkanlar görebiliriz dedi

PAYLAŞ