iMac'lere Face ID Gelebilir! - Haberler - indir.com

iMac'lere Face ID Gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-27 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Pek çok cihazında yüz tanıma teknolojisini kullanan Apple, iMac modellerine de mevcut yeniliğe getirmeyi hedefliyor.

Apple 2017 yılında piyasaya sunduğu iPhone X modeli ile birlikte şirket için yeni bir dönemi başlatmıştı. Telefonun tanıtımında en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi Face ID olarak tanımlanan teknoloji oldu. Bu tarihe kadar parmak izi tarayıcısı gibi farklı güvenlik özellikleri ile cihazlarındaki güvenliği sağlamaya çalışan Apple, tüm bu güvenlik önlemlerine ek olarak Face ID teknolojisi ile yeni bir dönemi de kullanıcılarına sunmayı başardı.

Yeni iMac'de küçük tasarım dokunuşları dikkat çekti     Yeni iMac'de küçük tasarım dokunuşları dikkat çekti     

Apple tarafından özel olarak geliştirilen yüz tanıma teknolojisi, kullanıcıların ekran kilidini daha güvenli ve hızlı bir şekilde açmasını sağlıyor. Böylece telefonun kaybedilmesi ya da çalınması gibi durumlarda da herhangi bir şekilde kullanıcı verilerine ulaşılması mümkün olmazken, pek çok kullanıcı Face ID özelliğini kullanmayı tercih ediyor. Mevcut özelliğin popüler duruma gelmesi, Apple tarafından geliştirilen diğer cihazlarda da bu teknolojinin olması yönünde bir beklenti yarattı. Gelen son bilgiler ise Apple'ın bu konuda yeni bir yenilik daha sunacağını gösteriyor.

Yeni İMac’ler Face ID Özelliğiyle Gelebilir

Bloomberg analisti Mark Gurman tarafından yapılan paylaşımlarda, özellikle tanıtılan son iMac modellerinin kullanıcılarda büyük bir hayal kırıklığı yarattığı ve Face ID özelliğinin sunulmaması nedeniyle Apple'ın eleştiri aldığı belirtildi. Tanıtımı yapılacak yeni iMac modellerinde benzer bir senaryo yaşamak istemeyen Apple, yeni modelinde Face ID teknolojisine de yer verecek.

Biyometrik kimlik doğrulama sistemi olarak tanımlanan Face ID böylece iMac gibi farklı bilgisayar modellerinde de kullanılarak kullanıcıların en üst düzeyde güvenli bir bilgisayar kullanması sağlayacak. Üstelik iddialarda mevcut teknolojinin tüm Apple cihazlarında desteklenecek şekilde geliştirileceği de belirtiliyor. Apple'ın mevcut teknolojiyi geliştirme konusunda yavaş davranmasının en önemli sebebi ise yüksek maliyetler.

Yenilikleri Tek Tek Duyurdu

Yaptığı açıklamalarında oldukça önemli detaylara yer veren Mark Gurman, "Bu yıl olmayacak ama bahse girerim Face ID önümüzdeki yıl içinde Mac'lere gelecek. Tüm iPhone'ların ve iPad'lerin de bu zaman dilimi içinde Face ID'ye geçmesini bekliyorum. Sonunda; ekrana gömülü bir kamera sayesinde üstteki çentik ortadan kalkacak. Yüz tanıma sensörü, Apple'a iki temel özellik sunacak: güvenlik ve artırılmış gerçeklik. Touch ID, daha uygun fiyatlı olsa da yalnızca güvenlik sunuyor." dedi.

Açıklamalara göre Apple’ın Face ID teknolojisi ile birlikte yeni bir hamlesi daha olacak ve çentik kullanımı tamamen ortadan kaldırılarak sensörler ekran altına alınacak. 



PAYLAŞ