İlk Türk Hosting Kontrol Paneli: MaestroPanel - Haberler - indir.com

İlk Türk Hosting Kontrol Paneli: MaestroPanel

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Türk yazılımcı Oğuzhan YILMAZ tarafından 2011 Mart ayı'nda temelleri atılan MaestroPanel, web hosting firmaları için geliştirilmiş ve halen geliştirilmeye devam eden ilk Türk Hosting Kontrol Paneli'dir.

Web Hosting firmalarının gerçekten ihtiyacı olan özellikleri uygun fiyatlarla ve kolay kullanmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen MaestroPanel, dağıtık yapıda çalışabilmesi, yatay olarak büyüyebilmesi ve internet üzerindeki bulut servisleriyle entegre olabilmesi gibi başlıca özellikleri yapısında barındırıyor.

MaestroPanel

Farklı amaçlarla kullanılan sunucuların yönetimini de tek bir merkez üzerinden optimum düzeyde gerçekleştirilmesini sağlayan MaestroPanel bu sayede hosting firmalarının hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf edebilmesine imkan tanıyor.

Geliştiricisi Oğuzhan YILMAZ tarafından 'Yeni Nesil Web Hosting Kontrol Paneli' olarak tanımlanan ve 'hosting firmasının kontrol panele uymasını değil, kontrol panelinin firmaya uymasını sağlamak' amacını taşıyan MaestroPanel'i diğer panellerden ayıran özellikler ise günümüz şartlarına uygun olarak tasarlanmış olması.

MaestroPanel

İnternet üzerindeki bulut servislerine entegre yapısının yanında modüler bir yapıya sahip olan MaestroPanel'in fonksiyonları geliştirilebilir, kolaylıkla yazılım desteği eklenebilir ve iş akışına entegre edilebilir. Ayrıca MaestroPanel, hosting paketi seviyesinde birden fazla sunucuda hizmet verebiliyor.

Bunlara ek olarak Türkçe desteği ve monitörleme hizmeti de sunabilen panel, sistem yöneticilerinin ihtiyacı olan fonksiyonlar, API, çeşitli aktarım ve toplu işler için ihtiyaç duyulan araçları da bünyesinde barındırıyor.

MaestroPanel

Haberimizin başında sürekli olarak geliştirilmeye devam edildiğini belirttiğimiz MaestroPanel, bugün itibarıyla 0.9.6 sürüm numarasına yükseltilerek kullanıcılarına; Distributed Backup/Restore özelliği, Exchange 2013 desteği, PureVPN desteği, Domain Import/Export desteği, MailEnable 8.51 desteği, PHP 5.5.14 desteği, phpMyAdmin 4.2.5 desteği, .Net Framework 4.5.2 desteğinin yanı sıra bazı fonksiyonlarında ve limitlerde iyileştirmeler sunuyor.

MaestroPanel'i tercih eden kuruluşlar arasında ise Netdirekt A.S., NetInternet, Microsoft Türkiye, Türk Ekonomi Bankası, Eczacıbaşı, Gozimo gibi alanında lider kuruluşlar yer alıyor.

MaestroPanel

Sunucu başına lisanslama modeliyle satışa sunulan MaestroPanel, 10 domaine kadar ücretsiz, aylık bazda sınırsız domain paketiyle 9.95 Usd ve yıllık bazda sınırsız domain paketiyle 99.50 Usd fiyat etiketine sahip. MaestroPanel hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

MaestroPanel'i web üzerinden denemek isteyen kullanıcılar MaestroPanel Demo sayfasına giderek, Web Hosting firmaları ise MaestroPanel'i Windows Server 2008 R2 ya da Windows Server 2012 sistemine sahip sunucularına tek başına (standalone) offline kurulum için gerekli olan setup paketine aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirler.





PAYLAŞ