İlk Tizen Akıllı Telefon Samsung Z1 Görüntülendi! - Haberler - indir.com

İlk Tizen Akıllı Telefon Samsung Z1 Görüntülendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung, bugüne kadar sadece akıllı saatler ile dijital kameralarda kullandığı mobil işletim sistemi Tizen'i artık akıllı telefon modellerine de getiriyor. Öyle ki Hindistan'daki bir basın toplantısında Tizen, Samsung Z1 üzerinde çalışır halde görüntülendi.

Ticari anlamda dünyanın ilk Tizen mobil işletim sistemine sahip akıllı telefonu ünvanına sahip olan Samsung Z1 için firma Hindistan'da kapalı bir basın etkinliği düzenledi. Bu etkinlikte elde edilen ilk görseller ve donanım bilgileri de Samsung'a yakınlığıyla bilinen SamMobiles sitesi üzerinden sızdırıldı.

Tizen Samsung Z1

Artık satışa çıkacağı kesinleşen Tizen'li Samsung Z1'de Dual Core 1.2 GHz hızında işlemci yer alıyor. 768MB RAM bulunan telefon, 3MP çözünürlüklü arka kamera, VGA ön kamera ve 4GB artırılabilir hafızaya sahip.

Tasarımsal olarak alt seviye Samsung Android telefonlardan herhangi bir farklı bulunmayan Samsung Z1 modelinde 4 inch büyüklüğünde 480x800 piksel çözünürlüklü PLS TFT ekran bulunuyor.

Tizen Samsung Z1

Samsung Z1 yazılım tarafında ultra güç tasarrufu modu, çevrimdışı HERE harita desteği, otomatik selfie modu, düşük ışıkta fotoğraf çekme modu ve çevrimdışı olarak internette gezinti gibi ekstra özellikler yer alıyor.

90 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacağı söylenen Tizen işletim sistemli Samsung Z1, 10 Ocak 2015 tarihinde piyasaya çıkacak.





PAYLAŞ