İlk o ülke maaşları Bitcoin ile ödenecek! - Haberler - indir.com

İlk o ülke maaşları Bitcoin ile ödenecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-17 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Kripto para denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Bitcoin, kullanım alanı her geçen gün daha da genişliyor. Bitcoin, pek çok alanın ardından şimdi de maaş ödemesi için kullanılacak. 

Kripto para birimleri her geçen gün daha da yaygınlaşmaya devam ediyor. Bunlar arasından en popüler olarak değerlendirilen Bitcoin ise yine gündemde yer almayı başarıyor. Çin ve ABD gibi ülkelerde bulunan yasaklar ve kısıtlamalar ile başı dertte olan BTC, geçtiğimiz gün içerisinde farklı bir haberle gündemde yerini aldı. Orta Amerika ülkelerinden El Salvador, Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Alışverişlerin bu kripto para üzerinden yapılmasına izin veren ülke, yatırımlarına bununla da son vermiyor. Şimdi de maaşların Bitcoin ile ödenme ihtimali olduğundan söz ediliyor. 

ETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştıETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştı

El Salvador Bitcoin ile maaş ödeyen ilk ülke 

El Salvador Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Rolando Castro, hükümetin şu an için şirketlerin maaşlarını Bitcoin ile ödeyip ödememesi gerektiği konusunda üzerinde tartışmalar yapıyor. Yeni girişim ile ilgili olan detaylar henüz belirsizken, işverenlerin kripto para biriminin Volatilitesinden (dengesizliğinden) nasıl korunacağı ise merak edilen konuların başında geliyor. Devlet Başkanı Nayib Bukele‘nin talimatının ardından Ekonomi, Maliye, Çalışma ve Sosyal Yardım İşleri Bakanlığı konu ile ilgili olarak ortak çalışmalar yürütüyor. 2001 Parasal Entegrasyon Yasası’nı çıkaran El Salvador, bu tarihten itibaren tüm maaşlarını dolar şeklinde ödüyordu. Bu durum bu şekilde devam ederse tamamen değişecek gibi gözüküyor. Fakat ABD dolarının muhasebe amacıyla referans para birimi olarak kullanılmaya devam etmesi de beklentiler arasındadır. 

Bitcoin ile ilgili olarak oldukça umutlu olan Nayib Bukele hükümeti, bu konu ile ilgili olarak çalışmalarına ara vermeden devam edecek gibi gözüküyor. Neredeyse her anlamda ilklerin ismi olan El Salvador halkı, kripto para ile yapılan ödemelerde vergi indirimi gibi avantajlardan da faydalanabilecek. Güney Amerika ülkesi madencilik faaliyetlerini de geri plana atmış değildir. Hükumet ülkedeki dünyaca ünlü volkanların üretmiş olduğu jeotermal enerjiyi madencilik için kullanmak adına planlar kuruyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 


Bitcoin'den sert düşüş 40 bin doların altına indiBitcoin'den sert düşüş 40 bin doların altına indi
Bir kripto para borsası yanlışlıkla kullanıcılara bitcoin dağıttıBir kripto para borsası yanlışlıkla kullanıcılara bitcoin dağıttı
Bitcoin, hareketli günlerine geri mi dönüyor?Bitcoin, hareketli günlerine geri mi dönüyor?

PAYLAŞ