İlk haftasında 90 milyon indirmeye ulaşan oyun: Mario Kart Tour - Haberler - indir.com

İlk haftasında 90 milyon indirmeye ulaşan oyun: Mario Kart Tour

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-05 15:04:09
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Oyun sektörünün başarılı isimlerinden Nintendo tarafından üretilen ve kısa sürede büyük kitlelerin beğenisini kazanan Mario Kart, hem Android hem de iOS platformlarında oynanmak üzere sunuldu. Söz konusu bu popüler oyun Sensor Tower şirketinin verilerine göre ilk haftası ile 90 milyon indirme rakamını elde etti. Hatta şöyle ki yaptığı araştırmalar ile adından söz ettiren Sensor Tower 'ın verilerine göre Mario Kart Tour, bugüne kadar Nintendo'nun en büyük mobil oyun açılışı oldu. Gerek grafiksel açıdan gerek sunduğu aksiyon dolu bir deneyim ile oyuncuların beğenisini kazanmayı başaran Mario Kart Tour her oyuncunun keyifle vakit geçireceği bir ortam sunuyor. 

Sevimli oyun karakteriniz ile beraber macera dolu bir yolculuğa çıkacağınız Mario Kart Tour, geçtiğimiz hafta oyuncuların beğenisine sunulmuş olmasına rağmen oyun hızla 90 milyon indirme barajını aştı ve söz konusu bu oyun Nintendo'nun daha önce sunduğu mobil oyunları geride bırakmayı başardı. Sensor Tower tarafından yapılan araştırmalar ışığında elde edilen bilgilere göre Animal Crossing: Pocket Camp çıkış yaptığım ilk hafta 14,3 indirme sayısına sahipken, Mario Mario Run 13 milyon indirme sayısı elde etmiş olup Fire Emblem Heroes ise 8,1 milyon indirme ile raporlara kaydedilmişti. Bu oyunların elde ettiği indirme rakamlarına baktığımızda Mario Kart Tour onlara göre çok daha büyük bir başarıya imza atmış gibi gözüküyor. 

Mario Kart Tour'un Beta Görüntüleri Ortaya ÇıktıMario Kart Tour'un Beta Görüntüleri Ortaya Çıktı

Mario Kart Tour, rakiplerini geride bıraktı

İlk çıktığı günden itibaren büyük kitlelerin beğenisini kazanan ve rakiplerine göre rekor indirme sayısı elde eden Mario Kart Tour, her geçen gün daha da ilerlemeye devam ediyor. Mario Kart Tour, iOS platformunda 36,5 milyon indirmeye sahipken Android platformunda ise 53,5 milyon indirme rakamına sahiptir. Oyunun iOS platformuna indirme sayısı Android'e göre daha az olsa da buradaki oyuncular daha fazla parça harcıyorlar. Nintendo, iOS platformunda oynanan Mario Kart Tour oyununda 9,6 milyon dolar kazanırken Android'de yer alan Mario Kart Tour oyununda ise 3,1 milyon dolar kazandı. Şirket şu an için oyundan toplamda 12,7 milyon dolar gelir elde etti. 

Burada önemli olan nokta ise elde edilen bu verilerin resmi kaynaklardan elde edilmediği. Sensor Tower bu bilgileri nereden edindiği hakkında da henüz bilgi vermedi. Hatta şöyle bir durum var ki, şirket, Mario Kart Tour oyununun ilk 24 saatte 20 milyon indirme sayısına ulaştığını dile getirirken, bir diğer analiz firması olan Apptopia, yine aynı süre zarfında oyunun 10 milyon indirme sayısına ulaştığını iddia etmişti. Yani hangi verilerin doğru olduğuna dair kesin bir bilgi söz konusu değildir. Oyunun en dikkat çeken yanlarından biri de Gold Pass fiyatıdır. Oyun, çıkışından bu yana mikro ödemeler ve aylık ödeme ile beraber 6,49 dolarlık bir Gold Pass aboneliği ile oyuncular tarafından bir hayli eleştiri aldı. Sıra dışı bir deneyim yaşamak isterseniz sizde Mario Kart Tour dünyasında yer alabilirsinzi. 

 


İlgili uygulamalar
Mario Kart Tour'un Android ve iOS çıkış tarihi belli olduMario Kart Tour'un Android ve iOS çıkış tarihi belli oldu
En eğlenceli yarış oyunu Mario Kart Tour yayında!En eğlenceli yarış oyunu Mario Kart Tour yayında!

PAYLAŞ